"I rollen som finanschef gäller det att ha ett helhetsperspektiv på ekonomin"

Deromegruppen består av många bolag som alla är enheter med egen budget och resultatansvar.

Maria Bengtsson arbetar med finansierings- och controllingfrågor för de husproducerade enheterna inom Deromegruppen. Det är hon som har koll på totalekonomin. Efter 17 år på samma arbetsplats tycker hon fortfarande att det är lika kul att åka till jobbet:

- I mitt jobb idag tittar jag mest på nya fastighetsköp, gör affärsplaner och ser hur ser resultatet kommer att bli framöver. Just nu är det tufft i husbranschen, men på förvaltningssidan är det inga problem, vi har långa köer till våra lägenheter. I dagsläget byggs det relativt få hyresrätter och det finns ett stort behov av nya lägenheter, säger Maria.

Gott arbetsklimat och möjligheter till internrekrytering

Det Maria uppskattar mest är arbetskamraterna och den god stämningen på jobbet. Hon har personalansvar över 8 personer och gör sitt bästa för att skapa ett bra arbetsklimat i gruppen:

- Klimatet på företaget är väldigt bra generellt, man kan växa och det finns möjligheter för internrekrytering. Jag skickade ett presentationsbrev hit efter att jag gått ut högskolan och fick ett grav.vik på Derome AB som ekonom. Jag var där i 1,5 år, sedan blev det Derome Förvaltning. 2005 blev jag ekonomichef och den tjänsten jag har idag fick jag 2010, berättar Maria.

Ser ljust på framtiden - behovet av bostäder är stort

- Just nu är det oroligt överhuvudtaget på finansmarknaderna, men när det väl vänder så finns det ett jättebehov av bostäder. Om man tittar på vad folk önskar så är det ofta en villa, men vi bygger ju även flervåningshus. Marknaden på längre sikt ser jag väldigt positivt på. Oavsett konjunkturläge så behöver vi som företag ha ordning på våra finanser för att skapa attraktiva erbjudanden över tid. Här kommer vi ekonomer in i bilden, förklarar Maria.

maria_bengtsson-026.jpg