Från skog till färdigt hus i Anneberg

I den östra delen av vår anläggning i Anneberg ser vi hur stockarna rullar in i sågverket för att genom grinden i väster rulla ut som ett hus för byggnation någonstans i Sverige.

I slutet av 1940-talet startas ett litet sågverk i Anneberg, utanför Kungsbacka. Snabbt specialiserar sig bröderna Ericsson på att tillverka fiskelådor. Något som säljer som smör i solsken under Göteborgs hamns storhetstid på 60-talet. I sann entreprenörsanda föds nya idéer med åren och sågverket får en syster, Annebergshus. Från fiskelådor går man vidare till att förädla produkterna och snart är man en av Sveriges största leverantörer av små fritidshus, byggda i den egna husfabriken.

Produktion_Anneberg_huvudbild_bostadsutveckling.jpg

Fem mil söder ut, i Derome, är familjen Andersson och den växande träindustrin Derome Såg, som det hette på den tiden, på framfart och man får möjlighet att förvärva det anrika Annebergshus och yngste broder Andersson, Karl-Erik, får ansvaret för den nya husverksamheten. Och det är härifrån vi är sprungna. Annebergshus fick en ny hemvist i Deromegruppen på 80-talet och familjen Anderssons värderingar spreds på den nya anläggningen i Kungsbacka och filosofin är den samma nu som då. Precis som grundaren pappa Karl hade en otvivelaktig kunskap om trä, så brinner vi också för kunskap och kvalitet. Husens egenskaper såg annorlunda ut då och vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra produkter för att följa det kunderna behöver idag. Idag bygger vi i Anneberg en av landets bästa väggkonstruktioner och vi bygger den till både villor och flerbostadshus upp till åtta våningar.

Kontakta oss i Anneberg

Husfabriken i Anneberg

flygbild_Annebergssågen_rätt_mått.png

Visst du att...

I Anneberg har vi utvecklat och producerar planelement för byggnation av bostadshus i trä ända upp till åtta våningar.

Vår produktionsledning