Björnbäret, Kalmar

På Blåklockevägen i Snurrom utanför Kalmar har Derome uppfört "Björnbäret" till beställaren Magnolia Bostad, ett klimatsmart kvarter med naturen som granne. Kvarteret består av fyra bostadshus i trä med totalt 232 lägenheter i storlekarna 28-75 kvm.

De fyra husen har en spännande träfasad där variation i arkitekturen skapats genom att använda träribbor i olika dimensioner. Fasaderna som vänder sig ut mot naturen går i mörkare nyanser och in mot gården har vi valt en ljusare kulör.
Förutom att bygga i trä, som är ett förnybart och hållbart byggmaterial, så kommer solceller att placerar på taken för att ge kvarteret en extra låg energiförbrukning.

Storleken på hyresrätterna är 1-3 rok. Alla har egen balkong eller uteplats och utanför dörren finns en grönskande innergård med trädäck.

Fakta om Björnbäret

Adress: Snurrom, Kalmar
Hus: Flerbostadshus i volymbyggnation
Antal huskroppar: 4 st
Antal våningar: 4-5 st 
Antal lägenheter: 232 st
Fördelning: Lgh 
1 rok 93 st
2 rok 93 st
3 rok 46 st
Kund: Magnolia Bostad
Byggår: 2019-2020
Leverans: Totalentreprenad

››Att Derome har stort fokus på miljön är centralt för oss på Magnolia Bostad och det är relativt enkelt att nå energikraven med Deromes produkter. Som företag ingjuter Derome trygghet, det finns bred kompetens och som kund känner jag alltid ett lugn, även när något oförutsett sker. ‹‹

Magnus Ericsson Regionchef Mitt Magnolia Bostad

Hur kan vi hjälpa dig med ditt bostadsprojekt?