Lös det smart med fackverksbalken från Derome

Vår fackverksbalk passar bra till bjälklag där du på ett enkelt och tidsbesparande sätt kan dra installationer som rör och andra ledningar. Konstruktion i trä gör den dessutom till ett smart miljöval.

Fackverksbalk_Derome_3_två höjder.jpg

 

Öppen konstruktion som är lätt att isolera 

Fackverksbalken är en öppen konstruktion där du enkelt kan gömma installationer inuti bjälklaget och därmed slippa dyra och jobbiga håltagningar. Våra balkar finns i två höjder - 300 mm eller 350 mm - och är lätta att isolera. De lämpar sig därför särskilt väl till bjälklag där det ställs höga krav på ljud- och brandisolering, till exempel till lägenhetsavskiljande bjälklag.

Större frihet med hög bärförmåga 

Våra fackverksbalkar har en hög bärförmåga och klarar längre spännvidder än traditionella bjälklag. Det ger dig större frihet att utforma konstruktionen som du vill. Bredden på 95 mm gör balkarna stabila och infästningar kan utföras på ett smidigt sätt.  

Fackverksbalk_Derome_4.jpg

Enklare att göra anpassningar

Tack vare en spikplåtsförbunden fackverkskonstruktion har våra balkar en mycket god formstabilitet. Du behöver inte rikta bjälklaget och undviker problem i form av fuktrörelser. Balkarna tillverkas unikt för varje objekt vilket gör att det är enkelt för dig att göra anpassningar som till exempel urtag för bärlinor och urtag för eventuella balkar som mellanupplag. Det innebär att du på ett bra och snyggt sätt kan dölja underliggande balkar. 

I trä för lägsta klimatavtryck

Med vår fackverksbalk får du en kostnadseffektiv lösning och smidig hantering. Vi är också stolta över att kunna erbjuda en produkt som har hög och jämn kvalitet, och tack vare att konstruktionen är i trä har den dessutom ett av marknadens lägsta klimatavtryck.

Kontakta oss för mer information kring våra fackverksbalkar. 

Fråga oss om fackverksbalkar

Fördelar med fackverksbalkar

  • Stordriftsfördelar - låga kostnader 
  • Tidsbesparande lösning
  • Inga kostnader för håltagningar
  • Enkelt att isolera
  • Klara långa spännvidder
  • Enkelt att göra anpassningar
  • Hög och jämn kvalitet
  • I trä för lägsta klimatavtryck

Prata takstolar & övriga konstruktioner med oss

Anton Larsson

Försäljningschef

Derome Träteknik

Kompetensområde

Region syd, Byggsystem, Konstruktion, Takstolar, Taklösningar

Susanne Orgren

Försäljningschef

Derome Träteknik

Kompetensområde

Region öst, Byggsystem, Konstruktion, Takstolar, Taklösningar