Fackverksbalkar ger en smart lösning för bjälklag

Våra fackverkskonstruktioner passar bra till bjälklag där du på ett enkelt och tidsbesparande sätt kan dra installationer som rör och andra ledningar.

En öppen konstruktion som är lätt att isolera 

Eftersom fackverksbalkar är en öppen konstruktion slipper du dyra och jobbiga håltagningar. Våra balkar har en höjd på 350 mm och lämpar sig särskilt väl till bjälklag där det ställs krav på t.ex. ljudisolering. 

Du får större frihet med hög bärförmåga 

Fackverksbalkar har en hög bärförmåga och klarar längre spännvidder än traditionella bjälklag. Det ger dig större frihet att utforma konstruktionen som du vill. Bredden på 95 mm gör balkarna stabila och infästningar kan utföras på ett smidigt sätt.  

Fackverksbalk_Derome.jpg

Våra balkar gör det enklare för dig att göra anpassningar 

Eftersom våra balkar är en spikplåts-förbunden fackverkskonstruktion så är formstabiliteten mycket bra. Det innebär att du undviker riktning av bjälklag och slipper problem med fuktrörelser. Balkarna tillverkas unikt för varje objekt vilket gör att det är enkelt för dig att göra anpassningar som till exempel urtag för bärlinor och urtag för eventuella balkar som mellanupplag. Det innebär att du på ett bra och snyggt sätt kan dölja underliggande balkar. 

Fackverksbalkar är totalt sett en kostnadseffektiv lösning och ger dig dessutom en hög och jämn kvalitet. Kontakta din konstruktör för mer information kring Deromebalken. 

Fråga oss om fackverksbalkar

Fördelar med fackverksbalkar

  • Stordriftsfördelar → låga kostnader 
  • Tidsbesparande lösning
  • Undvik merkostnader för håltagningar
  • Enkelt att isolera
  • Klara långa spännvidder
  • Enkelt att göra anpassningar
  • Kostnadseffektivt med hög och jämn kvalité

Kontakta mig