Lös det smart med fackverksbalkar

Våra fackverkskonstruktioner passar bra till bjälklag där du på ett enkelt och tidsbesparande sätt kan dra installationer som rör och andra ledningar.

Öppen konstruktion som är lätt att isolera 

Fackverksbalken är en öppen konstruktion där du enkelt kan gömma installationer inuti bjälklaget och därmed slippa dyra och jobbiga håltagningar. Våra balkar finns i två höjder - 300 mm eller 350 mm - och är lätta att isolera. De lämpar sig därför särskilt väl till bjälklag där det ställs höga krav på ljud- och brandisolering, till exempel till lägenhetsavskiljande bjälklag.

Större frihet med hög bärförmåga 

Våra fackverksbalkar har en hög bärförmåga och klarar längre spännvidder än traditionella bjälklag. Det ger dig större frihet att utforma konstruktionen som du vill. Bredden på 95 mm gör balkarna stabila och infästningar kan utföras på ett smidigt sätt.  

Fråga oss om fackverksbalkar

Fördelar med fackverksbalkar

  • Stordriftsfördelar - låga kostnader 
  • Tidsbesparande lösning
  • Inga kostnader för håltagningar
  • Enkelt att isolera
  • Klara långa spännvidder
  • Enkelt att göra anpassningar
  • Hög och jämn kvalitet

Fackverksbalk_Derome.jpg

Enklare att göra anpassningar 

Tack vare en spikplåtsförbunden fackverkskonstruktion har våra balkar en mycket god formstabilitet. Du behöver inte rikta bjälklaget och undviker problem i form av fuktrörelser. Balkarna tillverkas unikt för varje objekt vilket gör att det är enkelt för dig att göra anpassningar som till exempel urtag för bärlinor och urtag för eventuella balkar som mellanupplag. Det innebär att du på ett bra och snyggt sätt kan dölja underliggande balkar. 

Fackverksbalkar är totalt sett en kostnadseffektiv lösning och ger dig dessutom en hög och jämn kvalitet. Kontakta din konstruktör för mer information kring våra fackverksbalkar. 

Kontakta mig