Ett handslag ska räcka

Vi brukar säga att vi har två råvaror, trä och handslag. Det genomsyrar hela vår verksamhet, men blir som tydligast i skogen där vi gör upp den första affären i vår unika kedja- från skog till färdigt hus.

Bokstavligt talat brukar det räcka med ett handslag mellan våra virkesinköpare och de skogsägare som säljer virket till oss. Sedan vårdar vi skogen, gör gröna skogsbruksplaner och brukar skogen tillsammans. För att den ska leva länge och vara den koldioxidslukande kraft som den är. Vi förädlar virket i våra egna sågverk, idag har vi fyra sågverk i Halland. Ungefär hälften av virket exporteras och skeppas ut i världen från Varbergs hamn, Sveriges största trävaruhamn. 
Inom vår skogs- och timmerverksamhet finns olika sorters yrken. Virkesinköpare, sågverksoperatör och industrielektriker för att nämna några exempel.

Möt några av våra medarbetare

Lediga jobb

Allt börjar i skogen

För oss börjar det i skogen, trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och vi jobbar för ett hållbart skogsbruk. 

Hos oss får du stor frihet – med ett stort ansvar


Vi gör mer av din skog. Det är vad vi lever för, det är vårt motto. Vi vill vårda och sköta om skogen, samtidigt som vi vill få ut mesta möjliga av varje stock. Något som vi är kända för. Det handlar helt enkelt om att ge våra kunder något extra.

Men vi vill även göra mer av våra medarbetares vardag, hos oss får du stor frihet – med ett stort ansvar. Vi jobbar målmedvetet med säkerheten, där medarbetaren hela tiden ska vara i fokus. Goda relationer, som handslaget är tydligt exempel på, är något vi värdesätter högt.

Vi vill ha god stämning och det är viktigt att vi har roligt på jobbet, det är då som vi trivs som allra bäst. Engagerade medarbetare är vår drivkraft.

Gunnar_Jakobsson.png

Gunnar Jakobsson

VD Derome Timber