"Det som driver mig är känslan av att utvecklas"

Sofie växte upp i Stamnared, en liten by nära Derome. Hon visste tidigt vad hon ville bli men hade då ingen aning om att möjligheterna fanns så nära. Direkt efter Teknikprogrammet på gymnasiet i Varberg, pluggade hon till byggnadsingenjör i Halmstad. Sofie började arbeta på Derome i februari 2016.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag skulle beskriva mig själv som en snäll och social person som har lätt för att skratta. Jag är också väldigt engagerad oavsett vad jag ger mig in på.

Vilka utmaningar och möjlig- heter ser du i ditt arbete?

Jag utmanar mig själv genom att ständigt söka nya lösningar för tak eller takstolarnas utformning. Som anställd på Derome ser jag goda möjligheter att utvecklas i mitt yrke som konstruktör och som säljare.

Varför ska man jobba på Derome?

Även om företaget är stort finns det en bra sammanhållning och Derome har verkligen lyckats bevara känslan av familjeföretag trots att vi växer så det knakar. Deromegruppen omfattar ett brett spektra av kompetensområden vilket ger dig möjlighet att växa, utvecklas och göra karriär inom koncernen.

Hur berättar du om Derome för dina vänner?

Jag brukar nog mest berätta om hur roligt vi har på jobbet. Om resor vi gör tillsammans, fester och aktiviteter. Sen berättar jag förstås om hur stort Derome är, att vi är en av de största på marknaden inom trä och att vi jobbar med material som bidrar till en bättre miljö i framtiden.

Vad driver dig i ditt arbete?

Det som driver mig är känslan av att utvecklas, inte bara i mitt arbete som konstruktör utan även som person. Det gör att jag blir bättre och bättre på mitt jobb.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att varje dag få träffa alla fantastiska kollegor.

SofieJ_400x260.jpg