”Jag utvecklas tack vare Deromeakademin”

Som transportplanerare ser Lina Svensson till att Deromes transporter sker snabbt, i rätt tid, till rätt plats och med rätt fordon.
- Den ena dagen är sällan den andra lik och det handlar ofta om att hitta snabba lösningar, säger hon.

Lina arbetar som teamleader för fjärr- och specialtransporter som bland annat planerar transporter och upplastningar för egna och externa transportörer.

- Man har mycket kontakt med olika människor, både via mail och telefon. Till stor del handlar det  om att bygga bra relationer.Man ska ha rätt åkare på rätt bilar och planera så att det blir kostnadseffektivt. Sedan händer det att en bil går sönder eller en chaufför bli sjuk – då gäller det att snabbt hitta en ny lösning, säger Lina och fortsätter:

 - Jag älskar att mitt jobb är så varierande och som person måste man gilla att vara lösningsorienterad.

Går traineeprogram
Lina tror att hennes jobb passar både män och kvinnor – det som avgör är personligheten. Men hon understryker vikten av att få fler tjejer att våga söka sig till Derome-koncernen:

- Det är en bra arbetsgivare och det finns stora chanser till vidareutveckling. Just nu går jag ett Traineeprogram via Deromeakademin som har till syfte att man i framtiden ska kunna axla en mer ansvarsfylld roll inom företaget. Jättekul!, säger Lina Svensson.

Född: 1984
Yrke: Transportplanerare
Bor: Varberg
Familj: Sambo
Intressen: Träning och kitesurfing
Därför trivs jag på jobbet: För att det är varierande och för att jag har så härliga kollegor

LinaSvensson_400x250.jpg