”Jag vet aldrig exakt hur arbetsdagen kommer se ut”

Sandra Söderströms jobb som projektledare på Plusshus innebär att vara spindeln i nätet. Hon jonglerar projekt från avtal till färdigt hus och har kontakt med alla på vägen, från kund till snickare.
– Jag har inte reflekterat över att jag ofta är den enda tjejen.

Sandra Söderström har jobbat på Derome Plusshus i Skellefteå i snart tre år och sedan 1,5 år har hon en tjänst som projektledare. Hon ser positivt på sina karriär- och utvecklingsmöjligheter.

– Jag har redan tagit ett steg från då jag jobbade med projektutveckling. Det var en internrekrytering i samband med att en manlig medarbetare slutade. Då fick jag erbjudan om tjänsten så jag tog den och det var ett naturligt nästa steg, säger hon.

Sandra är utbildad civilingenjör med inriktning arkitektur. Att hon jobbar i en branch, där både kunder och medarbetare ofta är män, är inget hon funderar på.

– Det har aldrig varit ett problem och det är ingen som har påpekat att jag är tjej. Men man får nog ha lite skinn på näsan, särskilt eftersom jag både är ung och tjej, säger Sandra.

 Som projektledare handlar arbetet mycket om kundkontakt, samordning och kommunikation.

– En vanlig dag börjar jag att gå igenom mailboxen och utifrån det skapas arbetsdagen. Det är nya utmaningar varje dag och jag trivs jättebra med det, säger Sandra och beskriver sig som spindeln i nätet.

– Jag är med hela vägen från att avtal skrivits till att nyckeln lämnas över och ser till att kunden får den produkt de vill ha.

Hon menar att det bästa med jobbet är variationen och att hon får träffa många olika människor – från arkitekter till montörerna på byggplatsen.

– Sedan ska man kunna lite om allt. Det kan vara allt från detaljer på en infästning till en konstruktionslösning till att veta vilka köksluckor som passar med en bänkskiva.

 

Namn: Sandra Söderström
Född: 1989
Yrke: Projektledare
Bor: Jävre, utanför Piteå
Familj: Sambo
Intressen: ”Bygger ett lösvirkeshus, som jag och sambon ritat och bygger själva.”
Därför trivs jag på jobbet: Varje dag är unik!

SandraSöderström_400x250.jpg