"Mitt jobb är omväxlande, spännande och utvecklande. Ingen dag är den andra lik"

Tobias arbetar som teknisk chef på Varbergshus, ett av bolagen som ingår i Derome Hus. Det är hans uppgift att se till att arbetet på avdelningen flyter på. Han stöttar kollegorna i uppkomna frågeställningar och hjälper även till rent arbetsmässigt där det behövs.

- Tjänsten som teknisk chef är omväxlande, spännande och utvecklande. Det bästa med mitt jobb är att arbetsuppgifterna varierar i så stor grad från dag till dag. En dag är inte den andra lik.

Tobias började på Derome med ferie- och sommarjobb redan under studie-
tiden. Efter avslutad byggingenjörsutbildning fick han jobb på Varbergshus, där han stannade i sju år. Därefter gick han vidare till ett arkitektkontor i Göteborg och jobbade där med 3D-projektering av stora kontorskomplex, idrottsarenor och bostadsområden. När sedan möjligheten att åter börja på Varbergshus dök upp, den här gången som teknisk chef, var han inte sen att tacka ja till den utmaningen.

Kontinuerlig utbildning driver avdelningen framåt

Inom bolaget Derome Hus investerar man i att medarbetarna ska vara uppdaterade kring de nya lagar och regler som gäller vid byggnation. Det kan vara allt från kortare seminarier till heldagskurser, beroende på ämnet och hur komplext det är. Tobias har även gått olika flerdagarsutbildningar i ledarskap i Deromegruppens regi.
 
Som chef för en avdelning är det Tobias ansvar att se till att alla medarbetare har en något sånär jämn arbetsbörda, vilket kan vara lättare sagt än gjort då projekten inte alltid kommer i en jämn ström. Det, tillsammans med att driva avdelningen framåt för att alltid ligga i framkant när det gäller den tekniska utvecklingen är det som Tobias upplever som den stora utmaningen.
 
- Vi  arbetar med en stor bredd av olika tekniska frågor. Som chef kan jag inte vara expert på allt, utan det gäller att ha en bred kunskap och absolut inte vara rädd för att rådfråga de kollegor som sitter på expertkunskapen inom just sitt område. En bra chef ska delegera och också vara en god lyssnare.

Proffsigt familjeföretag med utveckling i fokus

Tobias beskriver Derome som ett proffsigt familjeföretag med båda fötterna på jorden. Kompetensen bland medarbetarna är bred och det finns stora utvecklingsmöjligheter för den enskilda individen.

2013_Tobias_Gustafsson.jpg