”Fler tjejer borde testa!”

Som hyveloperatör är det bra om man är praktiskt lagd, är flexibel och har lätt för att samarbeta.
- Sen, det är klart, – man får inte var rädd för lite smuts, säger Jasmin Högberg som arbetat på Derome Timber i 8 år.

Jasmin är Derome-tjej och är princip uppvuxen med den berömda ”Derome-andan”. Hennes pappa har arbetat på Derome i över 25 år och bland kollegorna hittar man även en rad andra släktingar – och pojkvännen!

- Visst – det är mestadels killar. Jag skulle önska att fler tjejer kom hit och tittade hur vi har det. Jag tror tjejer skulle passa som hyveloperatörer – men inte alla – precis som det inte passar alla killar. Man får ju inte vara rädd för att ta i ibland och det kan ju bli lite smutsigt. Men att vi tjejer inte skulle klara av det rent fysiskt – det stämmer inte, säger Jasmin.

Som hyveloperatör arbetar man i team och det är en fördel om man har lätt för att samarbeta. På hyvellinjen jobbar man med vidarförädling, övervaka och åtgärda störningar i virkesflödet, kontrollera produkterna både visuellt och genom mätning, rapportera underhållsbehov, utföra maskininställningar vid ändring av dimensioner, utföra enklare förekommande reparationer och felsökningar.

-Det  är väldigt varierande och vi har himla kul på jobbet – det är ett gott gäng, säger Jasmin som även trivs med att arbeta i skift:

-Jag har hästar och tycker att det är underbart att få vara ledig mitt på dagen en alldeles vanlig vardag. Det passar mig perfekt!

Namn: Jasmin Högberg
Född: 1992
Yrke: Hyveloperatör
Bor: Veddige
Familj: Pojkvän, mamma och pappa
Intressen: Hästar, att resa och vara med kompisar
Därför trivs jag på jobbet: För att det är varierande och för att vi är ett lättsamt gäng

jasminHögberg2_400x250.jpg