”Jag har ett stort intresse för skog och de gröna näringarna”

Julia Gustafsson vill inte sätta för stort fokus på att hon är tjej i en ganska så mansdominerad värld.
- Jag är här för att jag är bra och tycker det är kul med skog! Man ska välja att jobba med något man är intresserad av och stå upp för det - då brukar det bli bra!, säger hon.

När Julia blev erbjuden en traineeanställning som virkesinköpare på Derome Skog AB – var valet ganska enkelt.

- Jag hade även fått andra erbjudanden men kände verkligen att Derome trodde på mig. Intrycket är att det är ett stort företag som ändå har behållit känslan för de enskilda medarbetarna, säger hon och tillägger:

- Det är bra att Derome vill jobba för att få in fler tjejer i branschen men jag är inte anställd för att jag är tjej utan för att jag har de egenskaper och kompetens som de söker. Det är bra!

Julia har pluggat det 3-åriga skogskandidatprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö och har alltid haft ett brinnande intresse för skog och natur. I arbetet som virkesinköpare hoppas hon på många goda kontakter med olika markägare.

- Det här jobbet handlar mycket om relationer och det passar mig bra, då jag är en väldigt social person. Jag har tidigare arbetat inom lantbruket och det är inte helt ovanligt att markägarna även är eller har varit lantbruksföretagare. Därför tror jag att min bakgrund inom lantbruk och landsbygdsföretagande kan hjälpa mig att vinna skogsägarnas förtroende och jag är väldigt glad att få arbeta inom de gröna näringarna igen, säger Julia och fortsätter:

-Viktiga egenskaper för jobbet tror jag är att kunna känna av människor och deras behov.

Den största utmaningen tror hon blir att bli mer affärsmässig, lära sig förhandlingsteknik och att komma till avslut.

- Det ska bli spännande! Men jag är övertygad om att framgång avgörs huruvida man är beredd att hela tiden arbeta för att bli ännu bättre, säger Julia som avslutar med att hylla sina nya kollegor på Derome:

-Vi har väldigt kul på jobbet!

Namn: Julia Gustafsson
Född: 1989
Yrke: Virkesinköpare
Bor: Bredared
Familj: Sambo, två hundar och en katt
Intressen: Jakt, dans och åka långfärdsskridskor
Därför trivs jag på jobbet: För att jag har så trevliga kollegor och för att det är ett varierande jobb

JuliaGustafsson_400x250.jpg