”Jag vill gärna ha fler kvinnliga kollegor”

Kristin Mikkelsen arbetar som platschef på Derome Byggvaror i Skene och möter i sitt dagliga arbete nästan bara män – bland både kunder och kollegor.
- Alla är fantastiskt trevliga men det skulle vara väldigt kul med fler kvinnliga kollegor. Jag är övertygad om att det finns massa goa tjejer som skulle stormtrivas hos oss!, säger hon.

Kristin har haft flera olika typer av tjänster på byggvaruanläggningen i Skene. Hon började med bokföring, sedan hamnade hon i butiken, blev säljare och därefter butiksansvarig. Idag arbetar hon som tillförordnad platschef.

-Jag har nog gjort det mesta här – förutom att köra truck, säger hon.

Dagarna blandas med personalarbete, kontakt med kunderna – de professionella byggarna – och diverse administrativt arbete.

- I Skene är vi totalt tio personer. Alla mina kollegor är killar, precis som majoriteten av kunderna, berättar Kristin, som ändå tycker att det fungerar otroligt bra att arbeta som tjej i en mansdominerad bransch.

Kristin är helt övertygad om att det finns mängder med goa tjejer som skulle passa i byggbranschen.

- Det är en superspännande värld där det händer nya saker hela tiden. Till vår anläggning anställer vi människor med bra personligheter,  mycket annat kan man lära sig eftersom. Om man är driven och vill lära sig så finns det alla möjligheter att växa inom Derome, avslutar Kristin.

Namn: Kristin Mikkelsen
Född: 1979
Yrke: Platschef, Derome Byggvaror i Skene
Bor: Sätila
Familj: Man och två döttrar
Intressen: Träna och titta på idrott
Därför trivs jag på jobbet: För att jag får träffa så mycket härliga människor, både kollegor och kunder

kristin_400x250.jpg