”Jag älskar att mitt arbete är fritt och självständigt”

Friheten, att den ena dagen inte är den andra lik och att man får vara mycket utomhus. Det är det absolut bästa med arbetet som fastighetsskötare hos Derome Förvaltning enligt Marielle Rognmo.

Arbetsdagen startar kl. 7 då Marielle åker ut till någon av av de 15 hyresfastigheterna i Varberg eller Träslövsläge som hon ansvarar för.

- Jag planerar min arbetsdag själv och har väldigt varierande uppgifter. Jag rensar ogräs, håller ordning i tvättstugorna, byter lampor eller visar kanske  runt några nya hyresgäster. Den ena dagen är sällan den andra lik, säger Marielle Rognmo som har arbetat hos Derome Förvaltning i 7 år.

Kl. 9 äter hon frukost på kontoret tillsammans med sina kollegor.
- Vi är ett gott gäng!  I vårt team är vi sju stycken fastighetsskötare varav tre är tjejer. Yrket passar båda könen lika bra. Visst kan det ibland förekomma lite tyngre lyft, men det är inga problem - vi hjälps ju åt om det behövs, säger Marielle.

Hon upplever också att det finns goda möjligheter att utvecklas inom Derome-koncernen.

- Jag är oerhört nöjd med mina nuvarande arbetsuppgifter och känner inget behov att byta dem för tillfället. Men visst finns det fina chanser om man vill klättra. Man kan till exempel bli arbetsledare eller besiktningsman.

Innan arbetsdagen tar slut kl. 16 hinner Marielle oftast besöka flera hyresfastigheter.

- Det finns alltid att göra men jag känner mig sällan särskilt stressad. Jag har tidigare arbetat  inom vården och det var betydligt mer pressat. Bara att få vara ute i den friska luften och arbeta – det mår man bra av!

Namn: Marielle Rognmo
Född: 1972
Bor: Varberg
Familj: Man och 2 barn
Intressen: Plocka svamp, se på film och umgås med familjen

marielle_400x250.jpg