2015-04-02

Derome öppnar för 50 nya jobb inom byggsektorn

Byggandet i Sverige har ökat och det skapar jobb i flera delar av byggsektorn. Derome Byggvaror & Träteknik har under förra året vuxit med 200 anställda och behovet av nya kompetenta medarbetare har inte minskat.

Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik ser inte att den nya regeringens förändrade syn på ROT-avdraget skulle påverka byggsektorn negativt: ”Att ROT-avdraget minskas något kommer inte att minska ROT-jobben med någon dramatik. Både nyproduktions- och ombyggnadsinvesteringar har ökat och kommer att fortsätta att öka. För att möta byggarens ökade behov, så stärker vi upp med ytterligare 50 personer både inom bygghandel och produktion”.

Derome Byggvaror har ett starkt koncept som vänder sig till proffsbyggare och växte förra året från 10 till 22 bygghandelsanläggningar. Samtidigt är Derome Träteknik marknadsledande i landet med sin takstolstillverkning. ”Vi strävar efter en effektiv produktion och distribution av byggmaterial och komponenter till byggare” säger Carl-Tore Bengtsson. ”Konkurrensen är tuff och då gäller det att ligga i framkant för att kunna möta skiftande kundkrav och behov. Med vårt utökade nät av fabriker och bygghandelsfilialer skall vi kunna möta den ökade efterfrågan och det vilar även ett stort ansvar på oss som arbetsgivare att utveckla våra medarbetare i samma riktning”.

Just nu söker Derome Byggvaror & Träteknik nya medarbetare till flera platser i Västsverige. Det handlar bland annat om säljare till bygghandeln, konstruktörer, chaufförer och traineer.  ”Vi ser gärna sökande med varierad erfarenhet”, säger Carl-Tore Bengtsson. ”Under förra året har vi anställt både unga och äldre personer, med mer eller mindre erfarenhet. Det är mixen av erfarenhet och bakgrund som bygger vår verksamhet, tillsammans med viljan att göra ett bra jobb. Vi har en gedigen internutbildning och ett uppskattat fadderprogram, där de mer erfarna inom bolaget lotsar de nyanställda in i verksamheten”.

De flesta utlysta tjänsterna finns mellan Tanumshede i norr till Halmstad i syd, samt i Borås där en ny bygghandel om 5 500 kvm, intill motorvägen i Viared, byggs helt i trä.