2015-06-24

Drivkraften bakom Derome uppmärksammas när Hallands Stora Akademipris delas ut

Bröderna Erling, Bernt-Göran, Ingemar och Karl-Erik Andersson har idag belönats med Hallands Stora Akademipris för sin företagsamhet och utveckling av familjeföretaget Derome.

Hallands Stora Akademipris delas ut för första gången i år och priset ges till mottagare som har gjort eller gör framstående insatser för forskning och utveckling eller för företagsamhet med anknytning till Halland. Priset delas ut av Hallands Akademi och offentliggjordes idag av Hallands Landshövding Lena Sommestad i samband med presskonferens på Halmstad Slott.

”Det är en fin eloge att vårt arbete uppmärksammas”, kommenterar koncernchef Karl-Erik Andersson. ”Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri och har byggts upp genom utveckling och expansion, starkt kopplat till miljö genom verksamhetens rötter i skogen. Det är här vi lagt och lägger i princip all vår tid och våra pengar. Att få växa med våra medarbetare och dela engagemanget kring arbetet med dem är vår drivkraft. Vi hade tidigt olika intresseområden och det har hjälpt oss att utveckla verksamheten framåt - inom ramen ”från skog till färdigt hus”.

Juryns motivering lyder:
”Bröderna Erling, Bernt-Göran, Ingemar och Karl-Erik Andersson belönas för en halländsk företagarinsats utöver det vanliga – en företagarinsats som präglas både av en vilja till expansion och nytänkande, och av omsorg om miljö och kulturarv.”

Utöver Hallands Stora Akademipris delades ytterligare tre priser ut: Prins Bertils kulturpris, Bertebos pris och Olof von Dalinspris.