2016-05-23

Derome bygger hyres- och bostadsrätter på Tjörn

Derome Mark & Bostad har under de senaste åren varit delaktig i stora projekt både i Halland, Skåne, Mälardalen och Göteborg. Nu expanderar byggherren geografiskt och tar sikte på Bohuslän. Tillsammans med Derome Förvaltning bygger Derome Mark & Bostad ett nytt bostadsområde i idylliska Höviksnäs på Tjörn - med både hyreslägenheter och bostadsrätter.

Totalt rör det sig om 16 hyreslägenheter, 16 bostadsrätter och 7 radhus. Det är första gången Derome bygger på Tjörn och det öppnar möjligheter för kommande byggprojekt. ”Tjörn beskrivs inte sällan som den södra porten till den vackra Bohuskusten”, säger Anders Jonsåker, Divisionschef på Derome Mark & Bostad. ”Därför är det extra roligt att vi nu bygger bostäder här och förhoppningsvis är det en port för oss att bygga vidare längs kusten”.

Området kommer att byggas i etapper och i den första etappen byggs 16 hyreslägenheter och 16 bostadsrätter i flerbostadshus. Byggstart är planerad till efter sommaren med preliminär inflyttning hösten 2017.

De 16 bostadsrätterna som utgör brf Höviks Äng består av tre lägenhetshus som är byggda i två våningar och har fått sin inspiration från den omgivande småskaliga bebyggelsen. Huskropparna ligger samlade kring den gemensamma innergården där det finns plats för både lek och umgänge. Lägenheterna finns om 2-3 rum och kök fördelat på 55-70 kvm. De har öppen planlösning med stora balkonger eller uteplatser och är planerade för att få rikligt med ljus och rymd.

Höviksnäs ligger med närhet till havet i ett lugnt, barnvänligt och naturskönt område. Närheten till Tjörnbron innebär bra pendlingsmöjligheter och i området finns både servicebutik, förskolor och grundskola.

Försäljningen av de första bostadsrätterna har säljstartat och sker via Bjurfors på Tjörn. Andra etappen av bostadsrätterna inleds under hösten. För Deromes hyreslägenheter, vänligen gör en intresseanmälan hos Derome Förvaltning.