2016-10-10

Derome ett av Sveriges Superföretag för tredje året i rad

Derome Byggvaror & Träteknik växer så det knakar. Med snart 23 byggvaruanläggningar är vi Västsveriges största privata bygghandlare och för bara några veckor sedan togs klivet över till Norge för att bredda den redan ledande takstolstillverkningen Derome har i Sverige. Med 830 medarbetare i ryggen och en försäljning som närmar sig 2,5 miljarder kan Derome Byggvaror & Träteknik återigen titulera sig som ett av Sveriges Superföretag.

Utnämningen kommer från tidningen Veckans Affärer som tillsammans med informationsföretaget Bisnode listar Sveriges Superföretag 2016. I år återfinns Derome Byggvaror & Träteknik för tredje året i rad på listan. Det här året som åttonde största företag.

För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven och i år är det endast 580 företag med på listan varav 2-3 stycken i vår bransch.

- 2015 var i början på den byggboom som vi upplever nu. Vi tajmade ett antal förvärv väl året innan och har ytterligare förfinat vår affärsmodell under år 2015”, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. ”Nu talar vi om stora tal för att vi skall kunna behålla vår position som en av Sveriges Superföretag, dock så ser vi goda möjligheter att vara en av branschens mest lönsamma aktörer utan för den skull slå av på expansionstakten. Vi har ett vinnande koncept som vi tror starkt på, där vi sätter proffsbyggaren i fokus och satsar på att finnas nära våra kunder för att leverera tjänster och produkter som förenklar byggarens vardag”.

Bygger om anläggningar och växer mot Norge

I år har Derome Byggvaror fokuserat på att bygga om och förbättrat befintliga bygghandelsanläggningar. Anläggningarna i Tanum och Henån är två exempel på det. I Tanum har också företagets femte takstolsfabrik byggts. Derome satsar även på den norska marknaden med takstolstillverkning både i Sverige och Norge. För mindre än en månad sedan förvärvades en mindre fabrik, strax norr om Gardermoen och i dagarna tillträddes Eidsvoll Takstolsfabrikk AS.

- Vi ser Osloområdet som hög intressant och har redan anställt fler byggingenjörer som blir knutna till denna fabrik, säger Carl-Tore Bengtsson. Vi kommer samtidigt att sätta upp fler sälj/konstruktionskontor och hoppas kunna anställa några av de ingenjörer som nu tvingas sluta på Ericsson.

Derome Byggvaror och Träteknik har även aktiviteter igång i Trollhättan och Borås och kommer att dra igång kontor på andra orter. Det innebär att intresserade ingenjörer är välkomna med en spontanansökan. Derome har även en egen Takstolsskola som löper under ett år, där nyanställda får en given plast på betald arbetstid.

- För min personliga del och många med mig så är den här resan fantastisk! 2003 var vi 97 medarbetare som inte hade ett tydligt ledarskap att luta sig mot. Idag är vi drygt 100 ledare med ett delegerat och tydligt ledarskap, så att alla 830 medarbetarna vet vart vi ska och går åt rätt håll i en mycket traditionell bransch. Vi har inte gjort några fantastiska uppfinningar utan gör vårt bästa för att serva de kunder vi har och vara vassa i att ge kunderna de bästa förutsättningar för att de skall kunna ha en lönsam verksamhet. Så länge kunder upplever oss kostnadseffektiva kommer vi fortsätta växa med tvåsiffriga tal och även kunna attrahera de bästa medarbetarna, avslutar en mycket nöjd Carl-Tore Bengtsson. 

---------------------------------------------------------------------------------

KONTAKTPERSONER

Carl-Tore Bengtsson
VD, Byggvaror & Träteknik AB 
0340- 66 64 45
carl-tore.bengtsson@derome.se