2016-09-14

Fler jobb till Bohuslän när Derome stärker marknadsposition ytterligare

Derome Byggvaror har under de senaste åren expanderat kraftigt och har två år i rad utsetts till ett av Sveriges Superföretag. Flera anläggningar har öppnats i Bohuslän de senaste två åren och skaran på 160 medarbetare i Bohuslän/Trestad ska öka ytterligare.

Under 2016 har Derome Byggvaror fortsatt stark tillväxt och den 15 september 2016 invigs en nybyggd anläggning i Henån på Orust. Dessutom kommer lokalen för den befintliga anläggningen i Svanesund byggas om under vintern 2016.

Fortsatt satsning ger fler arbetstillfällen

- Idag har vi ca 160 medarbetare placerade i Bohuslän/Trestad och vi behöver fler, säger Johan Winroth, Derome Byggvaror & Träteknik. Just nu söker vi ca 10 ingenjörer till våra anläggningar i Bohuslän och vi räknar med att skapa fler arbetstillfällen.

Derome Byggvaror & Träteknik inledde året med 725 anställda och har hittills i år anställt ytterligare 80 personer.
- Vi har planer på fortsatt expansion och trots sänkta ROT-avdrag samt amorteringskrav så ser vi positivt på marknadsutvecklingen och är mycket glada för marknadens ökade fokus på byggande i trä, säger Johan Winroth.

Derome satsar stort på Orust

I Henån på Orust invigs en helt ny anläggning torsdag den 15 september, med anpassat proffssortiment för våra byggkunder och ett brett utbud som även konsumenterna kan ta del av. Deromes nya anläggning, som nu står klar, består av en butiks- och utställningslokal på 1000 m2 samt en byggmaterialhall på 3000 m2 och har byggts helt i trä.

- Den nya anläggningen har ett mycket brett sortiment och rationell layout för kunderna med bra överblick när de hämtar material. Vi kommer även ha två kranbilar och en pickup på Orust för att erbjuda god leveransservice, säger Christer Bergin, platschef i Henån.

Satsningen innebär att personalstyrkan har utökats från 6 till 13 anställda.

Ombyggnation i Svanesund

Under vintern genomförs även en större ombyggnation av anläggningen i Svanesund på Orust.
- Efter dialog med våra kunder så kommer vi att anpassa lokalerna än mer efter deras behov och inte minst få plats med ett bredare sortiment, säger Magnus Kvarefelt, platschef i Svanesund.

- Med dessa satsningar visar vi att vi tror starkt på Orust som marknad och jobbar långsiktigt på relationen med våra kunder, säger Johan Winroth, Derome Byggvaror & Träteknik.

---------------------------------------------------------------------------------

Kontaktpersoner

Johan Winroth
Byggvaror & Träteknik AB 
0340-66 64 43
johan.winroth@derome.se