2016-02-17

Första A-hus Online villan - nu byggd och inflyttad

För snart två år sedan lanserades A-hus Online – en e-handels tjänst för husköpare som går i nybyggartankar. Tv�� veckor efter lansering designade och beställde familjen Hagman sitt nya hus på nätet och har - som Sveriges första e-huskunder - sedan dess flyttat in och hunnit njuta av både sommar och jul. Med A-hus Online har svensk e-handel tagit ett stort kliv fram och husdrömmar blir till verklighet.

”Det är fantastiskt roligt att vi så kort tid efter lanseringen fick vår första kund genom en för marknaden unik säljkanal”, säger Susanne Ström, marknadschef på A-hus. ”Vår ambition är att vara den småhustillverkare som utvecklar villamarknaden och med A-hus Online är vi först ut om att kunna erbjuda svensken att köpa hus på nätet”.

Kan bygga huset i soffan

Familjen Hagman är inte ensamma om att har ritat sitt hus och sedan lagt en beställning i A-hus Online. Sedan lanseringen av A-hus Online har ca 30 000 hus konfigurerats av 120 000 unika besökare. Hittills har 10 hus sålts online. ”Fördelen med tjänsten är att du som går i husbyggartankar i lugn och ro kan sitta hemma i soffan och rita ditt hus och samtidigt göra dina val av material”, säger Susanne Ström. ”Dessutom har du hela tiden koll på vad ditt hus kommer att kosta – ända ned till entreprenadpriser”. Den som inte är redo att trycka på beställknappen, väljer att spara sitt drömboende och ber istället att bli kontaktad av A-hus mäklare. ”Det är ett smidigt sätt för husköparen att kunna presentera sitt drömhus för oss visuellt”, förklarar Susanne Ström. ”Sedan hjälps vi åt att göra de sista valen innan det är dags att beställa huset. Konfigureringen kortar husprocessen och köparen kan framförallt testa sig fram hur huset ska se ut genom att vända och vrida på skisserna, hela tiden med koll på totalpriset”.

”Tryggt att köpa online”

I somras flyttade familjen Hagman in i Sveriges första nybyggda villa som ritats och köpts på nätet. Redan samma dag som kontrakt skrevs för familjens egendesignade villa, så kunde vännerna ta del av nyheten och ritningen på Instagram under rubriken fetaste shoppingen på nätet någonsin. ”Det fanns aldrig någon tvekan om att vi inte skulle trycka på knappen när vi hade designat klart vårt hus på A-hus Online”, säger Maggan Hagman. ”Vi konfigurerade fram och tillbaka tills vi kände att det var vårt hus. Sedan tryckte vi på knappen och nu bor vi här! Vi handlar en hel del på nätet och självklart går det inte att jämföra att bygga och köpa hus med att köpa kläder på nätet, men vi kände oss trygga genom hela processen och självklart är det kul att vara först ut i landet med att ha designat och beställt sitt hus online”.