2016-10-10

Första familjen inflyttad i Deromes nya område i Kullavik

Mitt i ett naturskönt område, inpassat i landskapet mellan hav och skog, växer ett nytt villaområde fram i Kullavik. Och nu har de första villaägarna flyttat in. I torsdags klev familjen Rönnbäck in över tröskeln i sitt moderna New Englandhus.

- Det känns jättespännande! Det ska bli väldigt kul att se vilka mer som flyttar in, säger Karin och Patrick Rönnbäck när de blickar ut över området. Våra barn är ju precis i lekåldern så vi hoppas på många barn.

Området Sandlyckan är ett unikt projekt i Kullavik just nu. Det tillhör ovanligheterna att nya bostadskvarter byggs här och intresset är stort för bostäderna. Deromegruppens olika bostadsbolag samarbetar i området och bygger både villor, bostadsrätter, hyresrätter, gruppboende och äldreboende. Först ut är Derome Mark & Bostads kvarteret Seglarängen som består av 24 villor; 15 tvåplanshus med liggande panel i ljusa kulörer och nio enplanshus av ladukaraktär med röd fasad. Samtliga hus är slutsålda och de första inflyttningarna är alltså i full gång.

- Detta hus har verkligen allt vi behöver och det vi sökte, säger Karin Rönnbäck. Vi har hittat ett hus i rätt stil som vi har fått vara med och forma själva.

Familjen Rönnbäck består av mamma Karin, pappa Patrick och barnen Viktor, 5 år och Astrid, 3 år. Astrid har redan fått en plats på förskolan i området och Viktor går i förskoleklass på Kullaviksskolan. Karin och Patrick som båda jobbar i och norr om Göteborg känner att Deromes nya område med närhet till E6:an passade dem bra för att få pendlingen att funka.

De senaste sju veckorna har familjen spenderat i en stuga i Kullavik som de hyrt. Stugan på 30 kvm, utan tvättmaskin, gjorde längtan efter det nya huset väldigt stor.

- Den öppna planlösningen och det stora fönsterpartiet tilltalade verkligen oss. Har man bott i hus tidigare så har man ganska tydlig uppfattning om vad man vill ha och vad man inte vill ha. Nu hoppas vi också på att området blir precis så mysigt som bilderna visar!

Försäljning av den andra etappen i Sandlyckan drar igång under hösten och då är det bostadsrätter som står på schemat. Därefter följer byggnation av hyresrätter, äldreboende och gruppboende av Derome Förvaltning och fler villor som byggs och säljs av A-hus.