2016-03-30

Första familjen inflyttad i Varbergs nya stadsdel

I höstas sattes spaden i jorden för Träslövs Trädgårdsstad. Strax innan påsk flyttade första familjen in i Varbergs nya stadsdel och kvarteret Solfjädern.

Träslövs Trädgårdsstad har ett unikt läge, med naturen inpå knuten och med cykelavstånd till Varbergs härliga utbud av handel, torgliv, mat- och kulturupplevelser. Här uppför Derome Mark & Bostad kedjehus och bostadsrätter tillsammans med Varbergshus unika lösvirkeshus. När hela området står klart kommer det att finnas 120 bostäder i den nya stadsdelen och i ett av dem har nu familjen Ingvarsson - Peter, Emma och Vera - flyttat in.

Peter är uppvuxen i närheten av Varberg och har valt att flytta från lägenheten i Göteborg tillbaka hem med sin familj. En av de hemvändare som lockats av Träslövs Trädgårdsstad attraktiva läge och bostäder. ”Det känns jättebra att flytta in i ett nybyggt hus”, säger Emma. ”Speciellt som vi har skapat huset till stor del själva när vi fick vara med från början och bestämma inredningen. För oss som småbarnsföräldrar är det perfekt med ett nytt område. Det kommer att växa och många av de som flyttar hit har mindre barn”. Att tvååriga Vera ska få många kompisar hemma i området, det råder det ingen tvekan om.

Emma har fått jobb på Pilgläntans Förskola i Trönninge, Varberg och Peter pendlar till jobbet i Göteborg. ”Fördelen för mig är att det är smidigt att pendla”, säger Peter. ”Jag kan ta cykeln till tågstationen och vi räknar med att vi ska klara oss med en bil”.

Försäljning av tredje och sista etappen av kvarteret Solfjädern är planerad till juni och består av 15 kedjehus. Säljstart för kommande bostadsrätter påbörjas under hösten/vintern 2016.