2016-06-02

Stort intresse för Deromes nya bostadsprojekt i Stadsparken, Mariefred

Med nya trästadsdelen Stadsparken blir det mer Mariefred för Mariefredsborna. Stadskärnan växer med villor, parhus och flervåningshus. Nu är det dags för byggnation av ytterligare 16 stadsvillor.

Mitt i Mariefred - ett stenkast från torget - ligger Stadsparken med sina små gator och gränder, låga trähus och insynsskyddade trädgårdar. I höst börjar byggnation av kvarteret Roshaga, som kommer att få en utformning hämtad från stadens befintliga bebyggelse. Kvarteret är Deromes femte etapp i Stadsparken och villorna, som byggs om en och två plan, är ritade av den kände Mariefredsarkitekten Kjell Forshed

Villornas träfasader kommer att målas i varierande kulörer – från brutet vitt, ockragult och engelskt rött till mer dova toner i grönt och blågrått – för att påminna om den gamla stadsbebyggelsen i Mariefred. På taken ligger rött lertegel och samtliga hus pryds av den, för området, karaktäristiska skorstenen. Varje tomt kommer att ha en egen innergård som vackert ramas in av falufärgade träplank, häckar och förråd. Generösa fönsterytor och glasdörrar ut mot innergården ger en ljus och härlig interiör. Att dessutom bli granne med ett av Sveriges bästa caféer, Annas hembageri, gör inte läget mindre attraktivt.

Villorna och läget lockar och redan nu är 10 av de 16 villorna sålda.