2016-01-26

Träslövs Trädgårdsstad lockar Varbergsbor tillbaka hem

Bland träd och ängar i stadsdelen Träslöv i Varbergs sydöstra del, växer nu ett av Varbergs nya bostadsområden fram – Träslövs Trädgårdsstad. I höstas sattes spaden i jorden och nu inleds säljstart för etapp två av kvarteret Solfjädern.

Träslövs Trädgårdsstad har ett unikt läge, med naturen inpå knuten och med cykelavstånd till Varbergs härliga utbud av handel, torgliv, mat- och kulturupplevelser. Området ligger granne med den vackra trädparken ”Arboretum” och en naturskön omgivning med härliga promenadstråk. Dessutom en cykeltur från havet och klipporna kring Apelviken och Kåsas stränder. Här uppför Derome Mark & Bostad kedjehus och bostadsrätter tillsammans med Varbergshus unika lösvirkeshus. När hela området står klart kommer det att finnas ca 120 bostäder i den nya Trädgårdsstaden.

Kvarteret Solfjädern består av kedjehus i olika hustyper om 129-144 kvm. Husen är placerade i en solfjädersform längs krökta sluttande gator och med gångvägar mellan husen. En familjeidyll med egen lekplats och närhet till mataffär, apotek och ett flertal förskolor och skolor.

Nu inleds säljstart av den andra etappen. Totalt erbjuds 37 kedjehus och nära hälften såldes redan i den första etappen. Mäklare Magnus Liljengren, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, vet redan att intresset är stort för de resterande åtta husen: ”Vi har en stor intressentkö och fick ett mycket bra gensvar när den första etappens hus gick till försäljning. Intresset för Träslövs Trädgårdsstad är stort, både bland Varbergsbor och de som söker sig tillbaka. Närheten till hav och natur lockar, samtidigt som många av Varbergs idrottshallar och anläggningar med aktiviteter som fotboll, innebandy, tennis, simning och golf bland mycket annat ligger in på knuten. För den aktiva familjen är det ett bekvämt avstånd till ett aktivt fritids- och föreningsliv.”