2017-05-15

Derome del i stor pelletsupphandling

Derome Pellets är på nytt en av de leverantörer i Sverige som uppfyller SKL:s krav på kvalitet. Genom den nya pelletsupphandlingen kan Derome leverera biobränsle till myndigheter och företag som ligger nära vår pelletsfabrik.

- För att undvika onödiga transporter som belastar miljön negativt vill vi helst leverera Derome Pellets till användare nära vår pelletsfabrik i Kinnared. Det nya ramavtalet hoppas vi ska ge ännu större volymer i vårt närområde, säger Gunnar Jakobsson som är VD för Derome Timber AB, där Deromes pelletsverksamhet ingår.

Derome har producerat pellets i tio år och har numera en högproducerande verksamhet på anläggningen i Kinnared utanför Hyltebruk. Pelletsproduktionen uppgår till 60 000 ton/år och genom att vara en avropsberättigad leverantör öppnas möjligheten att komma i kontakt med nya kunder i närområdet.

- I och med att SKL har lyssnat på våra önskemål och anpassat upphandlingarna efter geografi, så har vi möjlighet att erbjuda kunderna väldigt konkurrenskraftiga priser eftersom vi kommer närmare våra kunder. Kortare transportsträckor gynnar både kunden och miljön, säger Stefan Lyrevall, säljare på Derome Pellets.

Högt krav på kvalitet

De företag som ingår i ramavtalet för pellets har genomgått granskning av produktkvalitet, ekonomisk styrka samt etiska och sociala förhållanden.  Föregående upphandling gjordes under 2013 och även då var Derome en leverantör.

- Det känns väldigt bra att få ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Gunnar Jakobsson. Våra pellets är tillverkade av såg- och kutterspån från våra egna sågverk och består av 100 procent rent trä. Vi tar tillvara på hela stocken och det som inte blir brädor och plankar kan vi alltså göra högkvalitetspellets av.

Derome är en av ca sju avropsberättigade leverantörer i det nya ramavtalet ”Bränslepellets 2016”. Mer information om Derome Pellets finns att läsa på: http://www.derometimber.se/sortiment/pellets.

--------------------------------------------                               

Kontaktpersoner

Gunnar Jakobsson | VD Derome Timber, Derome
gunnar.jakobsson@derome.se / 0340-66 65 75

Stefan Lyrevall | Säljare Pellets & Briketter
stefan.lyrevall@derome.se / 0340-58 25 53