2017-12-20

Derome passerar 2 000 medarbetare

När Lisa Simonsson från Uddevalla klev in genom dörren på Derome den 20 november blev hon medarbetare nummer 2 000. Detta enbart 2,5 år efter medarbetare nummer 1 000 välkomnades in i Deromegruppen. Offensiva satsningar och stora investeringar de senaste åren har gjort att medarbetarna snabbt har blivit fler.

- Det har gått snabbt de senaste åren. Vi har haft en kraftig expansionstakt och vi har växt på alla fronter i koncernen, säger koncernchef Magnus Andersson.

Derome Byggvaror & Träteknik har expanderat in i en ny region, Sydsverige och även gett sig in i järnhandelsbranschen, Derome Timber sågar mer timmer än någonsin och våra husbolag visar en ständig tillväxt. En utveckling som är helt avhängd på att medarbetarna är engagerade och vill växa tillsammans med företaget.

- Det är våra medarbetare som gör oss till det vi är idag, säger Magnus Andersson. Vi har inte andra maskiner eller säljer annorlunda produkter, men vi har en enorm kraft i organisationen som är helt unik och som gör att vi hela tiden kan bli bättre på det vi gör.

Lisa är medarbetare nummer 2000

Lisa Simonsson är utbildad maskiningenjör, är bosatt i Strömstad och arbetar nu som takstolskonstruktör på Derome Byggvaror & Träteknik. Lisa arbetade tidigare som ingenjör inom bilindustrin och fick nys om Derome genom en bekants släkting. Hon blev nyfiken på trä som material och är just nu mitt uppe i en tre månader lång introduktion i Derome.

- Jag trivs väldigt bra, säger hon. Det är mycket att lära sig och skiljer sig ganska mycket från det jag gjorde innan. Jag tycker det känns väldigt spännande att jobba med ett naturmaterial som trä och tilltalas av tanken att jag faktiskt kommer kunna se resultatet av vad jag konstruerar. Det gjorde man aldrig inom bilindustrin eftersom produktionscyklerna där är ganska långa. Här har jag möjlighet att följa min produkt ute i fabriksflödet bara några dagar efter att konstruktionen är färdigritad.

Viktigt att utveckla medarbetarna

För ett år sedan startades Deromes egen utbildningsenhet, Deromeakademin. Syftet är att alla medarbetare ska känna att det finns möjlighet att utvecklas på sitt arbete och långsiktigt bygga sin framtid tillsammans med Derome. Genom utbildning tror vi att alla har möjlighet att utvecklas i sin egen roll, eller till en ny.

Expansionsplanerna fortsätter även framåt för hela koncernen och de kommande åren är behovet av nya, engagerade medarbetare stor. Derome som verkar i en traditionellt mansdominerad bransch har en uttalad målsättning om vara lika många killar som tjejer ska arbeta i koncernen.

- Vi står inför en stor utmaning med att rekrytera alla vi behöver de närmaste åren och för att hitta de kompetensena måste vi använda oss av hela samhällets spektrum, inte bara hälften. Dessutom är det snart 2018, att vi kan ha en jämnare fördelning mellan killar och tjejer än vi har idag, är en självklarhet för mig, avslutar Magnus Andersson.

--------------------------------------------                               

Kontaktpersoner

Magnus Andersson | Koncernchef
magnus.andersson@derome.se / 0340-66 65 07