2017-11-10

Deromes bostäder i Angered sålde slut på ett par minuter

I vår bygger Derome Mark & Bostad ett nytt bostadsområde på promenadavstånd från Angered centrum och när bostäderna släpptes gick det inte mer än ett par minuter innan alla var bokade.

Området som byggs här är ett samarbete mellan Derome, Boklok, Järngrinden, Skanska, Veidekke och Framtiden. Deromes kvarter innehåller 16 lägenheter, 8 radhus och 3 kedjehus och intresselistan som släpptes i somras fylldes snabbt med över 1 000 personer. När de 27 bostäderna släpptes till försäljning var det först till kvarn som gällde bland intressenterna och på bara några minuter hade ett 80-tal personer visat aktivt intresse för att köpa. Nu är alla bostäder uppbokade.

- Det har varit brist på bostadsrätter i Angered, så många som vill äga sitt boende har fått se sig om i andra delar av Göteborg, säger mäklare Caroline Svanberg. Många Angeredsbor vill ha möjlighet att byta boende i sin stadsdel och de här bostäderna svarar på det behov som finns hos många som bor här idag.

Lägenheterna som ska byggas blir i utförandet 1,5, 2 och 3 rum och kök mellan 46 och 73 kvm. Husen har träfasad i grönt, rött, svart, vitt och järnvitriollasyr och på sidobyggnaderna har vi lagt sedumtak. Utöver lägenheterna blir det åtta radhus om ca 105 kvm fördelat på två plan med eget förråd och uteplats. I området byggs också tre kedjehus om ca 132 kvm med carport och egen parkering.

- Vi har lagt ner mycket själ och tid för att få till ett kvarter som harmoniserar väl med naturen, säger projektledare Marcus Olsson på Derome Mark & Bostad. Vi ville även skapa en mysig innegård med trivsamma gemensamma ytor där människor kan umgås med varandra. Det blir liksom ett litet kvarter i kvarteret och det finns möjligheter för god granngemenskap med grillplats mellan husen.

När det första spadtaget togs av byggbolagen och representanter från Göteborgs stad den 17 oktober, var optimismen stor hos staden om vad de nya området kan bidra med genom sin utformning och inramning.

- Vi ska inte göra om misstagen från miljonprogramsområdena då man placerade ut stora satellitkomplex. I det här området ska det skapas mer av en bykänsla, säger Martin Öbo Fastighetsdirektör på Göteborgs stads fastighetskontor till GP.

Första huset levereras i maj-juni 2018 och inflyttning planeras ske sommaren 2019.

---------------------------------------------

Kontaktperson

Anders Jonsåker | Divisionschef Derome Mark & Bostad
anders.jonsaker@derome.se | 0340-66 64 77