2017-02-01

Första spadtaget för Sandlyckans nya äldreboende

Under onsdagen möttes några av Kungsbacka kommuns yngsta och äldsta invånare för att ta första spadtaget för Sandlyckans nya äldreboende. På plats med spaden i högsta hugg var bland annat kommunalrådet Fredrik Hansson (C) som var glad över att generationerna samlats för att gräva tillsammans.

- Det känns kul att vi äntligen är igång och vi är glada att ha Derome som samarbetspartner. Det här är ett efterlängtat inslag i Kungsbacka kommun och vi är i stort behov av fler äldreboendeplatser, säger Fredrik Hansson (C) innan spadarna sätts i marken.

Planeringen för det nya bostadsområdet Sandlyckan har pågått länge och i skrivande stund har områdets nyaste invånare redan flyttat in i sina villor. Deromegruppens olika bostadsbolag gör här en gemensam satsning och bygger en blandning av småhus och flerbostadshus i anslutning till Sandlyckans väg och Gamla Särövägen i Kullavik. Äldreboendet kommer innehålla 60 lägenheter med tillhörande restaurang.

- Det känns fantastiskt att Derome kan vara med och bidra till Kungsbacka kommuns expansion och utveckling, säger Patrik Westin, fastighetschef Derome Förvaltning. Inom 1,5 år har vi byggt ca 100 nya bostäder här i Kullavik och vi tycker det är bra att det blir i olika upplåtelseformer. Det skapar förutsättningar för att det ska bli ett socialt hållbart område och att det blir en åldersmässig spridning.

Samtidigt som Derome Förvaltning bygger hyresbostäder, äldreboende och gruppboende, bygger Derome Mark & Bostad, A-hus och Varbergshus både villor och bostadsrätter i området.

Gammal och ung grävde tillsammans

På fastigheten bredvid det nya äldreboendet ligger Sandlyckans förskola och på plats för att välkomna sina nya grannar var ca tio förskolebarn, som med stort engagemang grävde med sina medtagna spadar. Även PRO Kungsbacka var på plats för att representera kommunens äldre generation.

- Det blir ett modernt äldreboende som vi hoppas kunna bli en knutpunkt i området, säger Fredrik Hansson (C). Vi vill att både boende och grannar ska vilja komma till restaurangen för att träffas, trivas och umgås.

Fortsatt expansion i Kungsbacka

De närmaste åren planerar Derome att vara delaktiga i expansionen och utvecklingen på flera håll i Kungsbacka kommun. Bland annat planerar Derome Förvaltning att bygga drygt 500 hyresbostäder i Voxlöv, nära Hede station, i Kullavik och i Fjärås.

-------------------------------
Kontaktperson

Patrik Westin | Fastighetschef Derome Förvaltning
patrik.westin@derome.se | 0340-58 25 84