2018-06-29

Derome startar samarbete med Magnolia Bostad

En av Sveriges största bostadsutvecklare, Magnolia Bostad, har idag tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Derome. Startskottet på samarbetet blev även försäljning av byggbar mark i Bro för ca 60-70 bostäder. 

- Det här är en av de största satsningar som Derome har gjort i Stockholmsregionen, säger Peter Mossbrant, VD för Derome Hus. Vi delar många värderingar och ambitioner gällande bostadsutveckling och hållbar byggnation med Magnolia Bostad. Hur samarbetet ter sig kommer variera mellan olika projekt. 
 
Robert Fogelström, regionchef på Derome i Stockholmsregionen ser nya möjligheter öppnas för Deromes utveckling och framtida bostadsbyggnation. 

- Vi tar ytterligare ett grepp om Stockholmsmarknaden och det ger oss möjligheter att bli mer konkurrenskraftiga i regionen. Målsättning tillsammans med Magnolia är ta ansvar för framtidens trähusbyggnation och här har vi på Derome mycket att tillföra.

Bostäder i Bro första samarbetet

Det nya samarbetet startas alltså med en första markaffär i Bro, där 60-70 bostäder i form av radhus och parhus planeras byggas. 

- Vi på Magnolia Bostad är mycket glada över att tillsammans med Derome utveckla det här helt nya samhället. Deromes omsorg om att skapa bostadsområden som är socialt och miljömässigt hållbara stämmer väl med våra värderingar. I Bro kommer vi att kunna gestalta detta genom boenden för en social mångfald och för alla faser i livet, säger Fredrik Lidjan verkställande direktör Magnolia bostad.

Visionen med Bro Mälarstrand är att skapa ett naturnära bostadsområde som erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf och natursköna upplevelser. 

- Vi är mycket stolta och glada över det nya samarbetet i Bro, säger Ted Mellin, affärschef på Derome i Mälardalen. Vi brinner för samhällsbyggnation och att utveckla prisvärda bostäder som även är arkitektoniskt tilltalande. Vi ser även långsiktigt på samarbetet med Magnolia Bostad och tror att det borgar för både framtidens boende och båda bolagens utveckling.

---------------------------

Kontaktperson

Peter Mossbrant | VD Derome Hus AB
peter.mossbrant@derome.se | 0340-66 64 76

Peter Mossbrant, VD Derome Hus AB

Robert_Ted_DMB_400x250.JPG

Robert Fogelström, regionchef och Ted Mellin, affärschef på Derome i Stockholm/Mälardalen.