2019-04-12

A-hus har byggt Årets Småhus

Igår utsågs vinnaren i tävlingen Årets småhus 2019. Segraren blev A-hus och projektet Villa Vårholma i Lerum. Vinsten motiveras med en trygg kundupplevelse och en problemfri byggprocess där alla parter bidragit på ett klanderfritt vis.

Juryordföranden David Johnsson, Trä- och Möbelföretagen, beskriver huset som ett ”riktigt familjehus” och ett gott exempel på ett husbygge som präglats av kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet.

– Jag vill framförallt lyfta den sammanhållna processen med ständig dialog mellan alla inblandade aktörer. Köparen har känt sig trygg i processen, men har också haft möjlighet att påverka och komma med egna förslag och lösningar.

Huset ligger i Lerums Kommun och det är Deromeägda A-Hus som har levererat vinnarhuset, Villa Vårholma. I tävlingen bedöms hela byggprocessen och kundens upplevelse får stor vikt.

Vi tycker inte att Årets Småhus ska behöva kosta skjortan, säger Karin Hellzén, divisionschef A-Hus. Det här är resultatet av ännu ett gott samarbete mellan A-hus, kund, entreprenör och kommun. Ett bra samarbete och god kommunikation mellan alla inblandade är avgörande för en god kundupplevelse.

Ett hållbart byggande

I tillägg till en trygg kundupplevelse är energieffektiviteten också en bidragande faktor, något som A-hus alltid lägger stor vikt vid.

Att vinna Årets småhus 2019 visar ännu en gång vilka fantastiska medarbetare vi har, säger Johan Axelsson, vd Derome Husproduktion AB. Då tänker jag närmast på att kundupplevelsen är avgörande, och att sedan hållbarhet finns med som ett av kraven gör bara saken ännu bättre.

Huset såldes av Carl Björkqvist, Hussäljare Alingsås och byggdes av A-hus byggledare Christoffer Svensson samt Robert Sjöberg & Henrik Christiansen på Sävedalens Snickeriservice.

A-hus tillhör Deromekoncernen som har hela kedjan, från skog till färdigt hus, där trä är den gröna tråden genom hela verksamheten. Hållbarhet och ansvarstagande har central och viktig roll i allt som företaget gör.

– Det är mycket roligt att få dela ut det här priset, säger David Johansson. Från juryn hoppas vi att detta skall inspirera så att vi till nästa års tävling får in ännu fler bidrag. Extra plus också till A-hus som återplanterar 70 träd för varje hus som byggs och därmed tar ett stort ansvar för helheten.

Kundens helhetsupplevelse är viktig

Bakom tävlingen Årets småhus står Gar-Bo som är en fristående, oberoende expert på bostadsbyggande. I vinnarmotiveringen lyfter juryn bland annat fram den trygga kundupplevelsen genom hela projektet och att det har varit en problemfri byggprocess. Saker som god teknisk standard och långsiktigt perspektiv lyfts även fram. Samt att ”Kvalitet, kundfokus och miljömedvetenhet gör att huset kommer stå sig många år framåt.”

Årets småhus 2019 är alltså av modellen Villa Vårholma, det aktuella huset är ett 1,5-planshus på 198 kvm som uppfördes av Sävedalens snickeriservice under ledning av A-hus byggledare.

Juryns motivering i sin helhet:

”Processen har varit både sammanhållen och kontrollerad och har präglats av stor ömsesidig lyhördhet från både husföretag och kund. Genom en väl fungerande budgetprocess, ansvarsfördelning och tidsplan i kombination med en problemfri byggprocess har kunden känt sig trygg och delaktig under hela projektet. Tydlighet och lyhördhet sammanfattar detta husbygge där valet av husmodell och dess placering på tomten tillsammans med husets skala, proportioner, detaljer och färgsättning har bidragit till en harmonisk helhet. Huset har en välstuderad planlösning, god teknisk standard och ett långsiktigt perspektiv med en flexibilitet som passar för olika typer av familjer över tid. Kvalitet, kundfokus och miljömedvetenhet gör att huset kommer stå sig många år framåt.”

Kontaktpersoner:
Karin Hellzén, Divisionschef A-hus: karin.hellzen@a-hus.se 
Johan Axelsson, DV Derome Husproduktion AB: johan.axelsson@derome.se