2019-06-28

Köparna av Årets småhus fick sina förväntningar överträffade

Ljus och rymd – och massor av trivsel. Det utmärker Årets Småhus Villa Vårholma i Norsesund enligt köparna.
– Det är en dröm som vi har flyttat in i, säger Andreas Wikberger.

Det var Villa Vårholmas öppna planlösning, generösa utrymmen och stora fönsterpartier som gjorde att Alingsåsfamiljen fastnade för modellen när de skulle låta bygga sitt livs första hus. 

– Framför allt valde vi hus utifrån det behov av rum som vi har. Till exempel gillar vi att den här modellen har vardagsrum på två plan så att våra barn Emma, Karl och Vera kan få varsitt, säger Andreas Wikberger. 

I motiveringen till valet av Årets Småhus pekar juryn bland annat på att kunden har haft möjlighet att påverka och komma med egna förslag och lösningar. Det är något som köparna har uppskattat mycket.

– Till exempel ingick det ett standardkök. Men sedan hade man full frihet att göra tillval. I originalplanen fanns på bottenplan ett arbetsrum och ett sovrum. Vi insåg att vi istället för arbetsrum behövdes ett förråd. Dessutom ville vi satsa på en walk-in-closet, säger Andreas och slår nöjt fast:

– Det var inga problem att göra sådana ändringar. Kom vi på något som vi ville lägga till var det enkelt att göra det. Inte heller har det varit några svårigheter att kunna påverka val av material. Vi har fått allt precis som vi velat.

Juryn lyfter i vinnarmotiveringen fram den ständiga dialogen mellan inblandade i processen och ett stort kundfokus. Andreas berättar att han och hans fru Malin har känt sig mycket delaktiga, vad gäller allt från villans placering på tomten till utformningen av detaljer i interiören. De vittnar om ett utmärkt samarbete med såväl markentreprenören, projektledaren och säljaren Carl Björkqvist från A-hus, samt byggentreprenören Sävedalens snickeriservice AB.   

– Det har varit en intensiv kontakt och en tät dialog. Allt har fungerat jättebra.


 

Trygghet och förtroende

Andreas menar att trygghet och förtroende är två utmärkande drag.

– Det har känts seriöst hela vägen och vi fick tidigt en tidsplan om hur det skulle gå till. Den planen hölls exakt. Den dagen de sa att huset skulle stå klart – den dagen stod det klart.

Han beskriver den mäktiga känslan att denna minnesvärda novemberdag i fjol få sätta nyckeln i ytterdörren, öppna och kliva över tröskeln till ett splitternytt hem som de i högsta grad redan från början fått sätta sin personliga prägel på.

– Det kändes overkligt, men så underbart. Vi hade väntat och längtat länge. Nu fick vi för första gången gå in på riktigt. Det kändes fantastiskt.

Projektet blev en fullträff som infriade alla drömmar.

– Ibland kan det vara svårt att utifrån en ritning föreställa sig hur en villa kommer att se ut i verkligheten. Men allt blev bättre än vi hade förväntat oss. Vi har fått det precis som vi vill. Det är ett väldigt härligt hus.

Familjen stormtrivs på sina 198 välplanerade och vackra kvadratmeter beläget i sköna omgivningar. De ser fram emot många fler glada dagar i sitt prisbelönta hem från A-hus. Villa Vårholma i Norsesund är ett för-evigt-hem.

– Ja, det är ambitionen. Det här är ett hus som vi verkligen vill bo i, säger Andreas Wikberger.