Kristian Andersson

2019-12-09

Derome fortsätter den framgångsrika satsningen i Skåne

Deromes satsning i Skåne går som tåget! På två år har företaget etablerat ett stort nätverk av bygg- och järnvaruhandlare riktade mot bygg- och industrikunder i södra Sverige.
- Satsningen har verkligen levererat resultat och nu fortsätter vi framåt, säger Kristian Andersson, divisionschef för Derome i Södra Sverige.

Ambitionen är att vara marknadsledande i Skåne och proffskundernas förstahandsval på den sydsvenska bygg- och industrihandelsmarknaden. Allt tyder på att Derome är på god väg att lyckas.
- Jag tror faktiskt att vi kommer nå målet redan nästa år, då vi öppnar tre nya anläggningar, i Ängelholm, Trelleborg och vår andra anläggning i Malmö. Totalt får vi tolv anläggningar i Skåne under 2020. Mottagandet har varit fantastiskt och det känns som att byggarna verkligen har längtat efter en aktör som tänker nytt och som enbart servar proffsen, säger Kristian Andersson som också berättar att alla försäljningssiffror ser oerhört fina ut.

Max 20 minuter mellan anläggningarna
Kunderna uppskattar Deromes koncept med expertkompetens, kombinationen av bygg- och industrivaror samt att företaget erbjuder en välfungerande logistik och bra tillgänglighet. Den geografiska täckningen gör att kunderna alltid ska ha nära till en Deromeanläggning. Planen är max 20 minuter mellan anläggningarna.
- Det ska vara enkelt för byggarna och nu får vi ännu bättre tillgänglighet. Vi kommer även att fortsätta utveckla i stort sett alla våra befintliga anläggningar. Det är mycket positivt på gång för byggarna under nästa år, säger Kristian som ännu inte kan avslöja något mer, men som menar att det är flera satsningar inplanerade.

Arbetstillfällen
Deromes etablering och expansion i Skåneregionen innebär också flera nya arbetstillfällen.
- Inom kort kommer vi gå ut med ett antal lediga tjänster och med tanke på den spännande resan som vi har framför oss, kommer vi regelbundet rekrytera bra medarbetare, säger Kristian.

Storsatsning i Skåne
För ett par år sedan förvärvades de första anläggningarna; IMAB Industrihandel i Helsingborg och Halmstad. Strax därefter övertogs tolv befintliga bygghandelsanläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland. Våren 2017 öppnade Derome Sveriges största lager för bygg- och industrivaror, i Landskrona.
- Vi är stolta över vårt erbjudande, att vi kan erbjuda marknadens bästa service och logistiklösningar, samtidigt som vi har ett stort och brett sortiment inom både bygg- och industrivaror, säger Johan Winroth, vd Derome Byggvaror och Träteknik AB, och fortsätter:
- Regionlagret i Landskrona ger oss möjligheten att skapa bra leveransservice och korta ledtider, vilket innebär att vi även minskar vår miljöpåverkan. Allt vi gör grundar sig i att vi ska förenkla proffsens vardag och vi förfinar hela tiden det vi gör. Vi erbjuder såväl specialistkompetens inom olika produktområden som vårt egna logistikkoncept, det ger oss unik konkurrenskraft.


FAKTA – Så växer Derome i Skåne närmsta tiden:

Malmö - Våren 2020 öppnas den andra bygg- och järnvaruhandeln i Malmö, denna gång i Fosieby industriområde, i den södra delen av staden.

Trelleborg – Ny bygghandel öppnar i östra Trelleborg hösten 2020.

Ängelholm – Ny bygg- och järnvaruhandel öppnar i slutet av 2020 i Älvdalens industriområde.

Lund – Här flyttar man till nya lokaler i området Gastelyckan och bygger komplett bygg- och järnvaruhandel. Öppnar sommaren 2020.

Helsingborg – Nybyggnation av en komplett bygg- och järnvaruhandel i Berga industriområde, öppnar våren 2020.

Ystad – Här sker en om- och tillbyggnad. Utökad anläggning klar 2021.

Kristian Andersson