Johan Winroth

2019-08-16

Derome förvärvar Woody bygghandel i Anderstorp

Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri, köper bygghandel Woody Anderstorp. Det är startskottet för Deromes satsning i Småland och följer efter en snabb geografisk expansion längs hela kusten från Bohuslän till Blekinge. ”Anderstorp med omnejd är en livskraftig och expansiv marknad vilken är intressant för oss”, säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik.

Derome har tecknat avtal om att köpa bygghandel Woody Anderstorp. Bygghandeln blir Deromes andra i Småland. Derome kommer att utöka bygghandeln med järnvaror och även öka antalet anställda för att tillföra specialistkompetens inom olika produktområden.

- Detta är startskottet för Deromes satsning i Småland. Vårt mål är att bygghandeln i Anderstorp ska växa och vi kommer även att utvärdera möjligheten att etablera oss på fler orter. Småland med dess starka marknad är intressant för Derome. Vi är redan en stor leverantör av takstolar i regionen och köper skogsråvara härifrån till vårt sågverk i Kinnared. Därför är det naturligt för oss att även etablera bygg- och järnvaruhandel i regionen , säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik.

För Derome är Woody Anderstorp intressant på grund av både det geografiska läget och den kompetens, inriktning och kultur som finns på företaget.

- Bygghandeln i Anderstorp är ett fint bolag. Ägarna driver det med samma värderingar som Derome. De är jordnära och har hög kvalitet, de fokuserar på proffskunder och ser som sin främsta uppgift att förenkla kundernas vardag , säger Johan Winroth.

Per Enocson och Victor Svensson, som har utvecklat och drivit Woody Anderstorp sedan 2012, ser fram emot att verksamheten ska drivas i Deromes regi. 

- Detta är positivt för våra anställda och kunder. Både jag och Victor Svensson ser fram emot att jobba kvar och bli en del av Derome som är ett offensivt familjeföretag med korta beslutsvägar och starkt utvecklingsfokus. De har branschens bästa kundkoncept och logistik, vilket nu kommer kunderna till del , säger Per Enocson. 

FAKTA OM DEROME
Derome har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2200 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 8 miljarder kronor under år 2019.

Företaget har drygt 40 bygg- och järnvaruanläggningar i västra och södra Sverige och har som komplement satsat på avancerade logistiktjänster för byggbranschen.

Utöver bygghandelsverksamhet omfattar Deromes verksamheter fem egna sågverk, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav. Varumärken som ingår i Deromekoncernen är även A-hus och Varbergshus. För mer information se: www.derome.se, www.a-hus.se och www.varbergshus.se.

FAKTA OM WOODY ANDERSTORP
Woody Anderstorp grundades 2012 av Per Enocson, Victor Svensson och Junic AB. Med fokus på kundservice och kvalitetsvaror har utvecklingen gått mycket snabbt. År 2019 beräknas omsättningen uppgå till drygt 50 miljoner med 7 anställda.

FAKTA OM FÖRVÄRVET
Derome förvärvar Woody Anderstorp och tillträder bygghandeln den 1 januari 2020. Köpeskillingen offentliggörs inte. Vid Deromes tillträde kommer bygghandeln att byta namn till Derome och sortimentet kommer att utökas med järnvaror. Anläggningen kommer även i framtiden att vända sig till proffskunder. Alla anställda erbjuds att jobba kvar och kunderna får automatiskt avtal med Derome.

För mer information kontakta
Johan Winroth, vd Byggvaror & Träteknik, tel. 0340 – 66 64 43
Linda Andersson, Marknads- och Kommunikationschef, tel. 0708-72 22 05

Johan Winroth