2019-09-25

Derome siktar på att bli marknadsledande i Skåne – öppnar tre nya bygghandelsanläggningar

På två år har träindustriföretaget Derome etablerat ett stort nätverk av bygg- och järnhandelsanläggningar riktade mot byggproffs och industrikunder i södra Sverige. Satsningen går som tåget och med flera nyöppningar planerar företaget att ta positionen som marknadsledande i Skåne.

- Vi har under de senaste två åren storsatsat med att bygga upp ett stort antal byggvaruhandlare i Skåne,  i dagsläget kan vi erbjuda proffsen tio anläggningar, säger Bengt Blomqvist, regionchef Derome Byggvaror & Träteknik Sydväst. Vi har blivit väl mottagna och har därför beslutat att öppna på ytterligare tre orter - i Ängelholm, Trelleborg och vår andra anläggning i Malmö (Fosie). Vi ska bli marknadsledande i Skåne och vara proffskundens förstahandsval på den sydsvenska bygg- och järnhandelsmarknaden. Med kommande satsningar planerar vi att ta den positionen.

Derome kommer under 2020 att erbjuda kunderna i södra Sverige ett ännu bredare utbud av byggvaror och material, samt en bra geografisk täckning.

- Vi ökar vår tillgänglighet ytterligare för Skånes alla proffsbyggare. För oss handlar det om att alltid överträffa våra kunders högt ställda förväntningar för att bygga långsiktiga relationer. Hela vårt arbete med nyetableringar vilar på en grund av långsiktighet och enkelhet, vilket också är två av Deromes kärnvärden, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Har känt sig välkomnade
Bengt Blomqvist betonar hur välkomnade Derome har känt sig av byggarna i Skåne. Det har varit över alla förväntningar.
- För knappt ett år sedan öppnade vår första bygg- och järnhandel i Malmö. Och redan nu i september har vi nått årets budget. Det är ett tydligt kvitto på att vi är efterfrågade och behövs i regionen, säger han.

Attraktiv som arbetsgivare
Regionlagret ligger i Landskrona och är lika stort som fyra fotbollsplaner. Härifrån servas nu alla anläggningar i Sydsverige. På mindre än ett år rekryterade Derome 60 nya medarbetare till Landskrona och för det arbetet har företaget också nominerats till utmärkelsen Årets jobbskapare i Landskrona.
- Nu skapar vi ännu fler arbetstillfällen, vilket är oerhört tillfredsställande. Jag märker också att vi blir mer attraktiva som arbetsgivare, då vi får väldigt mycket spontanansökningar. Att jobba hos oss ska vara kul och här får medarbetarna möjligheten att utvecklas tillsammans med bolaget, säger Bengt Blomqvist.

FAKTA – Så växer Derome i Skåne närmsta tiden:

Malmö
- Våren 2020 öppnas den andra bygg- och industrihandeln i Malmö, denna gång i Fosieby industriområde, i den södra delen av staden.

Trelleborg – Ny bygghandel öppnar i Trelleborg hösten 2020.

Ängelholm – Ny bygg- och järnhandel öppnar våren 2021 i Älvdalens industriområde.

Lund – Här flyttar Derome till nya lokaler i området Gastelyckan och bygger komplett bygg- och industrihandel. Öppnar sommaren 2020.

Helsingborg – Nybyggnation av en komplett bygg- och industrihandel i Berga industriområde, öppnar början av 2020.

Ystad – Här sker en om- och tillbyggnad. Utökad anläggning klar 2021.

Kontaktperson:  Bengt Blomqvist, divisionschef, Derome
Bengt.Blomqvist@derome.se
040-625 85 05