Bild: Marcus Eliasson

2019-06-19

Derome springer tillsammans för cancersjuka barn

Den 6 juli går startskottet för årets upplaga av Varbergsloppet. Derome ser folkfesten som ett tillfälle att stödja hälsa och friskvård på olika sätt. Sveriges största familjeägda träindustri planerar i samband med loppet att skänka tiotusentals kronor till förmån för Almers hus i Varberg – en fristad för cancersjuka barn och deras familjer.

 - Vi samarbetar med löparen Jonas Lindahl som i Deromes namn kommer att springa Varbergsloppets bana i 24 timmar. Vi engagerar våra medarbetare att springa loppet tillsammans med honom, vilket känns bra och angeläget. Det som är viktigt för våra medarbetare är också viktigt för oss. Därför brinner vi för den här satsningen, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus.

De cancerdrabbade barnens tillvaro borde vara glad och bekymmerslös, full av lek och skratt och deras framtid ljus och självklar. Istället tvingas de i mycket ung ålder kämpa för sina liv – en kamp som Derome vill vara delaktig i. När Varbergsloppet i år går av stapeln väljer företaget att för varje anställd som deltar skänka en summa motsvarande anmälningsavgiften till Almers hus i Varberg – en plats som drivs av Barncancerfonden dit cancersjuka barn och deras familjer välkomnas för ett välbehövligt andrum i en svår och påfrestande vardag.

Löparen Jonas Lindahl, som planerar att springa Varbergloppets bana i 24 timmar, bedömer att det kan bli omkring 15 varv. Derome skänker 1.000 kronor till Almers hus för varje varv. Dessutom kommer företaget att uppmuntra såväl medarbetare och kunder som branschkollegor, politiker, vänner med flera att göra Jonas Lindahl sällskap en stund under dygnet – med en frivillig insamling kopplat till det. Allt för att så många som möjligt ska kunna vara med och bidra till den värdefulla verksamhet som Almers Hus bedriver.

Att uppmuntra personal att aktivera sig ligger också helt i linje med Deromes satsning på friskvård för personalen. Visionen är att alla ska må bra – och det målet uppnås bäst i gemenskap.

   - Livet har lärt mig att bästa receptet på eget välbefinnande är att ge av sig själv till andra. Jag lever ett privilegierat liv med en stor och hittills frisk familj, men jag vet också att långt ifrån alla får leva så. Därför vill jag bidra till Almers Hus, säger Jonas Lindahl och slår fast:

   - Jag har lärt mig att man inte behöver vara en stjärna för att göra skillnad. Alla kan göra något och tillsammans kan man göra ”under”.
Ett uttalande som Derome helt och hållet instämmer i. Den 6 juli står Derome redo – och springer för livet.
 

Fakta:
Jonas startar sitt lopp fredag 5/7 klockan 14.35 vid gräsplanen nedanför Varbergs fästning och han går i mål lördag klockan 14.35.

Vid frågor kontakta:
Linda Andersson, kommunikationschef Derome AB, tel. 0708-72 22 05
Jonas Lindahl, som ska springa Varbergsloppet under ett dygn, tel 070-275 27 77
Erik Österberg, Ordförande Varbergs GIF Idrottsallians, tel 070- 529 88 30

Bild: Marcus Eliasson