Bild: Carl Björkqvist

2019-08-26

Kundfokus är nyckeln för A-hus

Ett stort kundfokus lönar sig.
Det vet Carl Björkqvist från A-hus efter att ha levererat Årets Småhus.
– Här har alla bitar fallit på plats, säger säljaren som brinner för sitt jobb.

Årets Småhus har sålts av Carl Björkqvist som i processen fungerat som en spindel i nätet. Han gläds över utmärkelsen och att helheten premierats.
– Det här är ett kvitto på att man gjort många saker väldigt bra. Det känns alldeles fantastiskt bra. Det är extra kul att man i den här tävlingen inte bara tittat på hur huset ser ut, utan på hela processen – allt från bygglovsprocessen och val av husmodell till placering av huset på tomten och hur nöjd kunden är. 

Han betonar att det händer mycket under den tid en villa blir till och att det är positivt att juryn beaktat alla delar i en process som i det här fallet flutit på utan komplikationer och med ett gott samarbete mellan alla inblandade.
– Det har inte varit några problem vad jag kan komma på, säger han om projektet där han själv fungerat som spindel i nätet och bland annat hållit i kontakter med kunder vad gäller val av modell och placering på tomten.

För Carl Björkqvist är ett utpräglat servicetänk självklart och en väldigt god tillgänglighet viktig.
– Min vardag är att hjälpa människor att bygga sina hem. Jag jobbar mycket nära mina kunder och finns alltid till hands, jag är lätt att få tag på. Jag tror att det uppskattas, säger han och fortsätter:
– Jag strävar alltid efter att hjälpa kunderna på bästa sätt och se till att de blir så nöjda som de kan bli. Jag vill gärna överträffa deras förväntningar. När alla bitar faller på plats, som det gjort här, blir resultatet fantastiskt.

Stort engagemang
 Carl Björkqvist har ett oerhört stort engagemang med ansvar och kvalitet i centrum.
– Man har läst om skräckexempel där säljare efter avslutat avtal gått under jorden. Sådant får bara inte hända. Det är kriminellt i min värld. Jag är raka motsatsen.  Han vet också att goda kundrelationer lönar sig.
– Om kunden förstår att de har att göra med en duktig leverantör som vet vad de sysslar med och man känner förtroende för varandra – då blir det lätt ett bra slutresultat. Som i det här fallet.

Har du firat utmärkelsen något?
– Inte mer än glädjeruset jag fick i tandläkarstolen. När jag fick beskedet om utmärkelsen låg jag nämligen bedövad och ganska omtöcknad hos tandläkaren. Då kände jag en stor lycka och tänkte; Yes!, säger Carl Björkqvist med ett skratt.

Är det här en extra sporre att fortsätta på samma bana?
– Ja, det är klart som sjutton. Det här ger energi!

Bild: Carl Björkqvist