2019-09-11

Ökat byggande får Derome att storsatsa i hela Göteborg

Derome fortsätter att expandera i Göteborg, nu blir det enklare än någonsin för hantverkarna att nå Deromes byggvaruanläggningar. Företaget storsatsar i regionen och ser fortsatt stigande efterfrågan på hållbart byggande i trä.

Derome har långsiktiga och stora planer för hela Göteborg. I dagarna blev det klart med förvärvet av en tomt med befintliga lokaler i Tagene på Hisingen, nära Bäckebol.

- Här satsar vi på att öppna en komplett bygg- och industrihandel kring sommaren 2020, berättar Mats Reinholdsson, Regionchef för Derome Byggvaror i Stor-Göteborg.

Redan idag har Derome en byggvaruanläggning vid Vädermotet på Hisingen. Den 7 400 kvadratmeter stora anläggningen öppnade i slutet av 2017 och är en fullskalig bygg- och industrihandel under ett och samma tak.

- Vår första satsning på Hisingen har verkligen blivit en succé och därför känns det förstås fantastiskt att erbjuda byggarna ytterligare en plats att hämta och handla varor från, säger Mats Reinholdsson.

Utökar även i Mölndal
I Deromes bygghandelsanläggning i Mölndal händer det också saker. Under hösten blir ett nytt distributionslager klart och i samband med det planeras också att utöka sortimentet för industrikunderna.

- Det blir betydligt kundvänligare och ännu smidigare att handla i butiken. Vi jobbar även mycket med att stärka säkerheten.

Premiär i Lerum
Med sina 40-tal bygg- och industrihandlare erbjuder Derome ett tätt nät längs hela västkusten, Skåne, Småland och Blekinge. Det är en stor fördel gällande leveranssäkerhet och smidiga logistiklösningar. Och snart öppnas ytterligare en knytpunkt i det redan täta nätet – nu i Lerum och premiären väntas ske den 30:e september. Vilket kommer att ge byggarna i Göteborg ännu större möjligheter att säkra sitt material till byggplats. Allt sammantaget väntas stärka Deromes position som marknadsledande proffsbygghandel i Göteborgsregionen.

- Snart finns vi stadens samtliga väderstreck med våra sex anläggningar i Storgöteborg, det kommer garanterat förenkla proffsens vardag, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. Och i nästa led påverkar det givetvis Göteborgs invånare med tanke på kortare byggtider och minskad trafik i stan.

Vid frågor, kontakta Mats Reinholdsson, Regionchef för Derome Byggvaror i Stor-Göteborg, 031-334 15 01