Historieboken om Derome - "Med rötterna i skogen"

Här berättas historien om familjeföretaget Derome. Snickaren Karl Andersson behövde hitta fler sätt att försörja sin allt större familj och satsade sina sista slantar på en enkel sågbänk. Det som 1946 började i en torr grushåla i Derome, strax norr om Varberg i Halland, är idag Sveriges största familjeägda träindustri och har omsättningssiffror i miljardklassen.

De fyra sönerna Erling, Bernt-Göran, Ingemar och Karl-Erik kom in i företaget så fort de blev stora nog, och har med stor drivkraft och långsiktighet utvecklat verksamheten ‑ från skog till färdigt hus. Tack vare hårt arbete, mod att satsa när ingen annan vågar och en stor portion både arbetsglädje och humor, har de lyckats utveckla företaget och överleva både världskriser och 90-talets djupa svenska byggkris. Idag har även tredje generationen i familjen tagit plats vid rodret och planerna för framtiden är minst sagt offensiva.

Boken är skriven och formgiven av Lena Sandersson, Skrivsand. Lena arbetade över 20 år inom Derome och har genom såväl intervjuer som genomgång av pressmaterial och arkiv, samlat ihop och skrivit ned anekdoter och händelser från sju decennier i företagets historia.
www.skrivsand.sewww.facebook.com/skrivsand

Är du intresserad av att köpa boken "Med rötterna i skogen"?

Fyll i formuläret så skickar vi hem boken till dig tillsammans med en faktura. 
Pris 229 kr + frakt 39 kr. Totalt: 268:-

Till beställningsformuläret

Boken säljs också på Akademibokhandeln i Varberg, Ica Supermarket Eklöws i Derome och på Trämuséet i Derome.

Bokomslag_3D_400x250.jpg