Nyheter och artiklar om Förskolan Hoppet

Läs det senaste om Hoppet

Hoppet LINK arkitektur.jpg

 • news-list-image

  2021-03-01

  Målet är att halvera avfallsmängden

  I bygget av förskolan Hoppet, Backa Kyrkogata 11 är det inte bara byggnaden som är i fokus, utan även det arbete som bedrivs på byggarbetsplatsen där kunskapen blir viktig att ta med in i andra projekt.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-12-08

  Grundläggningen av Koljern-Foamglas är glasklar

  En viktig anledning till att klimatpåverkan reduceras kraftigt i bygget av förskolan Hoppet är att förskolan byggs i trä samt att den har en lösning som ersätter den traditionella betonggrunden. Betong är en väl beprövad metod, men som står för en relativt stor del av klimatpåverkan i ett byggprojekt. Lösningen i detta projekt heter Koljern-Foamglas där isoleringen till 70 procent består av återvunnet glas.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-12-02

  Går det att bygga fossilfritt?

  Med bygget av förskolan Hoppet vill vi inte bara försöka bygga fossilfritt utan också dela lärdomar från resan. Det är centralt för att vi och branschen ska kunna nyttja kunskaperna för att driva på utvecklingen.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-11-23

  Hoppet vinner brons i arkitekturtävling

  WAN Awards annonserar Hoppets förskola som vinnare av bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education. – Att projektet uppmärksammas och erkänns genom detta pris känns fantastiskt! Det är också ett bevis på att god gestaltning kan gå hand i hand med hållbarhet, säger Andreas Lebisch, ansvarig arkitekt på LINK Arkitektur står bakom gestaltningen.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-10-20

  Vi bygger i trä för en låg klimatpåverkan

  Byggbranschen står idag för en stor del av våra gemensamma utsläpp av växthusgaser. I Regeringens klimatpolitiska handlingsplan föreslås ökade ansträngningar för att nå klimatmålen där ett ökat byggande i trä är en av de lösningar som lyfts fram.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-09-29

  Barnen tog ett hoppfullt första spadtag

  Idag den 29 september höll vi tillsammans med Lokalförvaltningen på Göteborgs Stad ett första spadtag där vi fick grävhjälp från tre av barnen som ska börja på Hoppet - förskolan som ska byggas så fossilfritt som möjligt!

  Läs mer