Nyheter och artiklar om Förskolan Hoppet

Läs det senaste om Hoppet

Hoppet LINK arkitektur.jpg

 • news-list-image

  2021-06-22

  Förskolan hoppet växer fram i grönskan

  Arbetet med förskolan Hoppet håller god styrfart och nu börjar vi få en bra bild av hur förskolan kommer se ut både ut- och invändigt. Här kommer en uppdatering från det platsbesök som gjordes den 21 juni 2021.

  Läs mer
 • news-list-image

  2021-04-22

  Miljö, hållbarhet och det pedagogiska uppdraget

  En förskola med högt ställda miljömål, vilken inverkan får detta på det pedagogiska uppdraget? Monika Carlsson, Utvecklingsledare miljö på Förskoleförvaltningen och Malin Hellrönn Theng, rektor Backa Kyrkogata 11 ger sin syn på detta.

  Läs mer
 • news-list-image

  2021-03-01

  Målet är att halvera avfallsmängden

  I bygget av förskolan Hoppet, Backa Kyrkogata 11 är det inte bara byggnaden som är i fokus, utan även det arbete som bedrivs på byggarbetsplatsen där kunskapen blir viktig att ta med in i andra projekt.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-12-08

  Grundläggningen av Koljern-Foamglas är glasklar

  En viktig anledning till att klimatpåverkan reduceras kraftigt i bygget av förskolan Hoppet är att förskolan byggs i trä samt att den har en lösning som ersätter den traditionella betonggrunden. Betong är en väl beprövad metod, men som står för en relativt stor del av klimatpåverkan i ett byggprojekt. Lösningen i detta projekt heter Koljern-Foamglas där isoleringen till 70 procent består av återvunnet glas.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-12-02

  Går det att bygga fossilfritt?

  Med bygget av förskolan Hoppet vill vi inte bara försöka bygga fossilfritt utan också dela lärdomar från resan. Det är centralt för att vi och branschen ska kunna nyttja kunskaperna för att driva på utvecklingen.

  Läs mer
 • news-list-image

  2020-11-23

  Hoppet vinner brons i arkitekturtävling

  WAN Awards annonserar Hoppets förskola som vinnare av bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education. – Att projektet uppmärksammas och erkänns genom detta pris känns fantastiskt! Det är också ett bevis på att god gestaltning kan gå hand i hand med hållbarhet, säger Andreas Lebisch, ansvarig arkitekt på LINK Arkitektur står bakom gestaltningen.

  Läs mer