Barnen tog ett hoppfullt första spadtag

2020-09-29 

Idag den 29 september höll vi tillsammans med Lokalförvaltningen på Göteborgs Stad ett första spadtag där vi fick grävhjälp från tre av barnen som ska börja på Hoppet - förskolan som ska byggas så fossilfritt som möjligt!

I strålande Göteborgsväder fick vi lyssna på tal av Derome Hus VD Peter Mossbrant, Karin Pleijel (kommunalråd MP) och Christer Holmgren (ordförande Lokalnämnden).

om_derome_hoppet_dnat_peter.jpg

Sedan var det dags för spadtagsceremonin där Tiffany, Sol och Oliver hjälpte till att officiellt starta igång byggnationen. I slutet av nästa år ska förskolan stå klar och då ska dessa tre byggproffs plus 141 kompisar flytta in på förskolan. Den byggs i en härlig miljö för barnen med mycket grönska och natur precis runt knuten.  

om_derome_hoppet_grava.jpg

Under eventet som var begränsat i besökarantal fanns det möjlighet att få se delar av de material och lösningar som ligger till grund för att vi sänker klimatpåverkan med cirka 70 procent för de stora byggdelarna. Bland annat en trävägg i genomskärning som är uppbyggd på Deromes husfabrik i Anneberg där stommen till Hoppet ska produceras senare i höst. 

om_derome_hoppet_miljo.jpg

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Vill du följa vad som händer?

Det händer mycket inom Hoppet och på Derome i stort. Följ vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad med jämna mellanrum.