Går det att bygga fossilfritt?

2020-12-02 

Med bygget av förskolan Hoppet vill vi inte bara försöka bygga fossilfritt utan också dela lärdomar från resan. Det är centralt för att vi och branschen ska kunna nyttja kunskaperna för att driva på utvecklingen.

Under bygget gör vi ett antal nerslag under parollen ”Kunskap att återbruka” där vi tittar närmare på några av projektets utmaningar och hur vi gemensamt försöker lösa dessa. I den första filmen tar sig an den grundläggande frågan om det går att bygga fossilfritt idag? Och vad som krävs för att lyckas med denna utmaning.

I del 2 tar vi det från grunden 

I det andra avsnittet tar vi en djupare titt på grundläggningen och undersöker möjligheterna för att hitta alternativ till den traditionella betonggrunden som är en välbeprövad metod, men som står för en relativt stor del av klimatpåverkan i en byggnad. I det här fallet blev lösningen Koljern-Foamglas som är en grund med ett isoleringsmaterial som består av hög andel återvunnet glas. 

Se avsnitt 2:    

Följ vårt nyhetsbrev

Häng med på resan mot ett klimatneutralt byggande!

I Deromes nyhetsbrev håller du koll på bygget av  förskolan Hoppet och får även info andra spännande projekt som vi är involverade i.