Hoppet vinner brons i arkitekturtävling

2020-11-23 

WAN Awards annonserar Hoppets förskola som vinnare av bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education. – Att projektet uppmärksammas och erkänns genom detta pris känns fantastiskt! Det är också ett bevis på att god gestaltning kan gå hand i hand med hållbarhet, säger Andreas Lebisch, ansvarig arkitekt på LINK Arkitektur står bakom gestaltningen.

Förskolan Hoppet, som vi bygger tillsammans med Göteborg Stad, är ett spännande innovationsprojekt där vi lyckats reducera klimatpåverkan med hela 70 procent jämfört med en liknande, nybyggd förskola. Samtidigt som gestaltningen har utgått ifrån att uppnå längsta möjliga klimatpåverkan, har den arkitektoniska verkshöjden inte gett vika. Tre sammankopplade byggnadsvolymer skapar en inbjudande gård med fönster som ramas in och skapar sittplatser för att knyta ihop inom- och utomhusmiljön. Massivträ i nästan alla byggnadsdelar bidrar ytterligare till en varm och välkomnande känsla.

Projekt från hela världen tävlar i WAN Awards varje år och i år gick alltså bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education till Hoppets förskola. 

Följ vårt nyhetsbrev

Vill du följa vad som händer?

Det händer mycket inom Hoppet och på Derome i stort. Följ vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad med jämna mellanrum.