EXELAR

Hållbara arbetskläder från Exelar

Kläder som är utvecklade med omsorg för människa och miljö där kläderna är OEKO-TEX®, standard 100-certifierade.

Vill du handla arbetskläder som förenklar din vardag?
Då är Exelar-kläderna för dig. Alla kläder är mycket välgjorda, funktionella och har en hög slitstyrka eftersom de är anpassade för yrkesproffs.

Historien bakom kläderna
Exelars kläder är döpta efter byar, öar och skär från Roslagen i östra Uppland, norr om Stockholm där produktutveckling och huvudlager också finns. Varselkläderna är döpta efter fyrar längs Roslagskusten och alla skyddsskor har fått sitt namn efter fornnordiska runstenar som du hittar längst Upplands kust. Exelar är ett nordiskt varumärke som med sina namn på varje produkt vill hylla de geografiska platser som finns omkring produktionen och den omsorg som är lagd på varje plagg.

Hållbart tillverkade
I Exelars kollektioner hittar du servicebyxor, hantverksbyxor, underställ, regnjackor, vinterjackor, skaljackor, skyddsskor, skyddsglasögon, skyddshandskar och mer till både dam och herr.

Kläderna är framtagna med en ansvarsfull produktion i fokus och med så lite miljöpåverkan som möjligt. Majoriteten av kläderna är OEKO-TEX® standard 100 certifierade och producerade under ansvarsfulla processer. En STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, det vill säga, inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. I certifieringen ingår även att kläderna är fria från ämnen som är vetenskapligt bevisade eller misstänks ha negativa hälsoeffekter. Exempel på detta är: förbjudna azofärgämnen, cancerframkallande och allergifärgade färgämnen, ftalater, bekämpningsmedel och tungmetaller.

 

Fördelar att handla kläder och skor från EXELAR

  • Du får arbetskläder och skor med en lång livslängd
  • Du kan vara säker på att kläderna är producerade med omtanke om människa och miljö
  • Har du tankar och idéer om hur produkterna kan utvecklas? Välkommen att bidra med synpunkter och förslag. Kontakta oss för mer information.

 

 

 

exelar.png