Nyheter

Här samlar vi alla våra aktuella nyheter inom Derome.

Pressrum
Följ nyhetsbrev

 • news-list-image

  2023-12-07

  Derome i samarbete med hållbarhetsplattformen Prodikt

  Vi stärker vårt hållbarhetserbjudande genom att teckna samarbetsavtal med Prodikt, en digital tjänst och mjukvara som sammanställer miljö- och klimatdata i en lättillgänglig plattform.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-11-28

  Bara PEFC-certifierat virke i pallkragarna – ett hållbart sätt att växa

  För att främja ett hållbart skogsbruk väljer Derome 100 procent PEFC-certifierat virke i sin emballagetillverkning i Tranemo. Ett val som ska få verksamheten att växa.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-11-14

  Bygghandel i Stenungsund tillbaka efter skredet

  Sedan jordskredet på E6 den 23 september har bygghandeln i Stenungsund varit stängd och avspärrad. Från företagets tillfälliga lokaler kom igår den positiva nyheten att avspärrningen är hävd vilket innebär att bygghandeln får öppna och välkomna kunderna tillbaka berättar en nöjd platschef, Fredrik Anderberg.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-11-14

  Second hand i första hand i nytt bostadsområde

  Nytt hus är lika med ny inredning? Ett vanligt synsätt som Derome utmanar i sitt visningshus i Pilgläntan, Varberg. Där har inredaren Martina Liljeroth fått i uppdrag att inreda hela huset med endast återbrukad inredning och en budget på 35 000 kronor.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-11-09

  Skogsträff på Derome Trä & Nostalgimuseum

  Fredag den 17 november kl 10-17 hälsar vi dig välkommen till vår skogsträff! Passa på att snacka skog med våra virkesinköpare, uppvärmning och energi med vår pelletsexpert, besök våra utställare, gå på intressanta föredrag, ät en god hamburgare och ta en rundtur i utställningen inne på Derome Trä & Nostalgimuseum.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-11-01

  Forskningsprojekt blir till verklighet i svenska villakvarter

  Nu ska forskningsprojektet Klivet, ett småhus som tävlar i finalen av Årets hållbara byggprojekt, tas vidare ut i verkligheten och erbjudas till fem husspekulanter i Sverige. Med väggar av återvunna mjölkkartonger, isolering av gammalt tidningspapper och en trägrund reduceras husets klimatavtryck med 37 procent. Husköparna kommer att bli en del av RISE fortsatta forskningsstudier.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-10-31

  Starkt stöd för ökat byggande i trä

  Trä knuffar ut andra material och är en av nycklarna för ett mer hållbart sätt att bygga och bo - det fastslås i en ny tung rapport.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-10-27

  Magna Electronics får nytta av ett lokalt samarbete

  Vi träffar Magna Electronics för att höra mer om hur samarbetet fungerar och hur det gick till när alla arbetskläder behövde bytas ut på endast en månad.

  Läs mer
 • news-list-image

  2023-10-27

  Kvinnlig skogsträff

  Nu bjuder vi in dig till en kväll med fokus på skogsskötsel och hur man på bästa sätt viltanpassar sin mark.

  Läs mer