Bara PEFC-certifierat virke i pallkragarna – ett hållbart sätt att växa

2023-11-28 

För att främja ett hållbart skogsbruk väljer Derome 100 procent PEFC-certifierat virke i sin emballagetillverkning i Tranemo. Ett val som ska få verksamheten att växa.

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med verksamhet i hela kedjan, från skog till färdigt hus. En del av verksamheten består av emballagetillverkning där förpackningslösningar i trä, wellpapp och olika skivmaterial tillverkas. I produktionsanläggningen i Tranemo tillverkas ungefär 500 000 pallkragar varje år. Det motsvarar cirka 6000 kubikmeter virke, som nu uteslutande ska komma från PEFC-certifierat skogsbruk.

- Efterfrågan på certifierade produkter från skogen växer hela tiden. Så också i vår emballagetillverkning. Våra industrikunder strävar efter att erbjuda hållbara logistiklösningar, där emballaget är en viktig del, förklarar Glenn Sandersson, divisionschef inom emballage och ytbehandling på Derome.

Växa hållbart

Pallkragarna i Tranemo tillverkas av rejält konstruktionsvirke. Det ger en slutprodukt med hög kvalitet och lång livslängd. Att nu ta nästa steg i utvecklingen av hållbara pallkragar tror Glenn Sandersson kommer att leda till fler affärer.

- Vi ser goda möjligheter att växa inom emballage, och nyckeln är att erbjuda svenskt, certifierat virke i våra produkter. Vi har redan sett resultat av förändringen. Efter årsskiftet ska vi bland annat påbörja tillverkningen av en stor order från en trädgårdsaktör.

Det här innebär en PEFC-certifiering

Att certifiera en skogsfastighet innebär att miljöhänsynen dokumenteras och bevaras för framtiden. Fastigheten sköts på ett ansvarsfullt och naturvårdsanpassat sätt vilket stärker träets konkurrenskraft som miljövänligt material.

PEFC står för Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Svenska PEFC är ett internationellt system för certifiering av i första hand familjeskogsbruk. Målsättningen är att utveckla ett uthålligt privatskogsbruk med god balans mellan de tre grupperingarna; skogsproduktion, miljö och sociala intressen.

Kontakt

DIVISIONSCHEF EMBALLAGE OCH YTBEHANDLING
Glenn Sandersson
glenn.sandersson@derome.se
073-080 03 82

Kontakta oss

Behov av specialanpassat emballage?

I Tranemo är vi specialister på pallkragar. Ta kontakt så hittar vi bästa lösningen för dina behov.