Bygg smidigare med färdigkapad stomme

2023-07-03 

Att ha flera moment i gång samtidigt hör till vardagen på många byggarbetsplatser. Med färdigkapad stomme (vi kallar det FKS) behöver du varken kapa, såga eller mäta virket inför montaget. En effektiv lösning som förenklar för våra proffskunder.

Med färdigkapad stomme förenklar och effektiviserar vi bygget av såväl privata villor och garage som kommersiella byggnader såsom förskolor, sjukhus och gruppboenden. Urban Johansson driver Gråbo Bygg & Vägservice strax utanför Göteborg och är en av många nöjda kunder som använt sig av lösningen. 

- Fördelarna med färdigkapad stomme från Derome är flera. Det sparar tid för oss byggare att få en färdig ritning och stomsats, med färdigkapad stomme sparar vi in cirka 20 procent av byggtiden. Dessutom blir det minimalt med spill och vi får en behagligare ljudnivå att jobba i, säger Urban Johansson. 

IMG_6236-3.jpg

Stommar av trä gör skillnad

Med stommar av trä gör vi avtryck på rätt sätt. Genom att öka andelen trä i byggandet bidrar vi till låga koldioxidutsläpp och med egna sågverk i koncernen kan vi säkra tillgång till råvaran. Och fördelarna är fler. 

- Med trästommar blir det färre tunga lyft och den lätta vikten gör att det går snabbt att bygga. Med färdigkapad stomme förenklades jobbet ytterligare, hela vägen från det att vi tog emot leveransen till dess att vi rest och vädersäkrat huset, säger Urban. 

 

Läs mer om färdigkapad stomme

Urban listar 5 fördelar med färdigkapad stomme:

  • Smidigt och enkelt att använda 
  • Färre tunga lyft 
  • Rent och snyggt med mindre spill 
  • Bättre ljudmiljö 
  • Sparar tid genom byggprocessen