Bygghandeln inom Derome ökar mer än genomsnittet

2023-03-09 

Trots en orolig omvärld med höjda räntor och en osäker energimarknad går bygghandeln inom Derome starkt, under januari ökade omsättningen 16 procent mer än snittet i branschen.

- Vi har fått en flygande start på året berättar Kristian Andersson som sedan årsskiftet är ny affärsområdeschef för bygghandeln. Efterfrågan är fortsatt god bland våra kunder och jag är stolt över hur våra medarbetare tagit sig an utmaningen genom att fokusera på möjligheter och finnas nära kunderna. 

Står stadigt när det gungar

Familjeföretaget Derome finns idag med bygghandel på 50 orter och har en tydlig plan om att växa och fortsätta investera i ett ännu bättre kunderbjudande.

- Som familjeföretag med verksamhet inom hela kedjan från skog till färdigt hus, har vi fördel av att vara en trygg och långsiktig samarbetspartner med god tillgång till både råvara och kunskap. Drivkraft är ett av våra kärnvärden och vi kommer fortsätta investera i en förbättrad logistik, hållbarhet och digitala tjänster. 

Mycket på gång

Sedan årsskiftet är Derome Bygg & Industri AB uppdelat i fyra tydliga affärsområden som tillsammans skapar ett helhetserbjudande som omfattar bygghandel, industrihandel, maskinuthyrning och bygglogistik.   

- Vi är unika med vårt helhetserbjudande som skapar nya möjligheter för kunderna, men också spännande synergier mellan våra olika verksamheter. Förutom material och tjänster levererar vi värdefull kunskap genom våra nischer och specialister. Den kan kunderna dra stor nytta av, vilket vi bland annat visat som partner till Serneke vid bygget av Karlatornet. 

Ny anläggning öppnar i Ystad

När det gäller den fysiska expansionen är Ystad näst på tur där Derome den 1 april flyttar in i en helt ny anläggning som dessutom kommer omfatta verksamheten från Ystad Järn och Sjöbo Järn, två bolag som förvärvades med målet att stärka vårt erbjudande även mot industrimarknaden.

- Detta är ett bra exempel på hur vi ständigt vill förenkla och effektivisera vardagen för kunderna genom att samla våra olika verksamheter på samma plats, denna gång med industrihandel och bygghandel under samma tak avslutar Kristian Andersson.

Läs mer om bygg

Varför välja oss?

  • Unikt utbud av trävaror
  • Kvalitetsvaror från ledande tillverkare
  • Komplett sortiment av kök lagerförs
  • Limträ upp till 12 m i lager
  • Isolering av både glas- och stenull
  • Brett sortiment av järnvaror