Derome satsar vidare i södra Sverige

2023-02-28 

Nu står det klart att de båda verksamheterna Sjöbo Järn och Ystad Järn, som förvärvades av Derome 2021 respektive 2022, slås samman och flyttar in i en helt ny anläggning hos Derome Bygg- och Industri i Ystad.

Blir en superanläggning i Ystad.

Den moderna anläggningen har en butiksyta på 1180 kvadratmeter. Sammanslagningen träder i kraft den 1 april 2023.

- Det känns jättebra att genomföra den här satsningen i en livskraftig och viktig region som sydöstra Skåne. Det ger oss möjlighet att erbjuda ett bättre sortiment, stärkt kompetens och service till våra kunder. Att centralisera verksamheten främjar dessutom logistiken och vårt digitala erbjudande genom snabbare och mer effektiva leveranser till kund, säger Mattias Collén, affärsområdeschef för Derome Industrihandel.

Ett steg för Derome industrihandel

Från och med årsskiftet valde Derome att strukturera organisationen med målet att skapa tydlighet och förstärka erbjudandet. Ett steg i satsningen var att bryta ut Industrihandeln till ett eget affärsområde som står på egna ben.

- Vi vill kunna erbjuda Industrihandelns kunder bästa möjliga förutsättningar och det känns därför roligt att kunna välkomna dem till en modern anläggning med den bredd i sortimentet som de efterfrågar. Här finns också den höga servicenivå och jordnära attityd som de är vana vid att möta sedan tidigare, säger Mattias Collén.

Starkt helhetserbjudande

Med cirka 55 bygg- och industrihandelsanläggningar har Derome ett väl utbyggt nät längs hela västkusten, Skåne, Blekinge och Småland. Erbjudandet är brett, med logistik och tjänster, samtidigt som stora satsningar på digitala kundlösningar genomförs.

- Med våra tydliga affärsområden och vår satsning på hållbarhet, logistik och digitala tjänster har vi utan att överdriva branschens starkaste helhetserbjudande och en bredd som vi är unika med, avslutar Mattias Collén.

Bli kund hos oss

Du vet väl om att vi även har en webbshop?

Som företagskund hos Derome är du varmt välkommen att handla direkt via våra butiker eller i Deromes webbshop. För att handla krävs endast ett kundnummer och du kan ansöka om det här.