Derome tar hem titeln som årets företagare 2022

2022-10-14 

Varberg-, Halland- och nu Sverigefinalen, i tuff konkurrens med duktiga entreprenörer från hela landet vinner Derome priset som Årets Företagare 2022. Under fredag kväll delades priset ut i Blå hallen i Stockholm.

- Vi är väldigt glada och stolta över utmärkelsen, som vi delar med våra fantastiska medarbetare och kunder. Derome är ett entreprenörsdrivet familjeföretag och detta är ett kvitto på hur vi ständigt rör oss framåt. Men det är också ett bevis på en stark företagskultur där vi har roligt ihop och bygger företaget tillsammans säger Magnus Andersson, koncernchef Derome. 

Prisar företagare från hela landet
Årets Företagare delas årligen ut av Företagarna som är Sveriges största företagarorganisation. På 80-talet inleddes tävlingar på lokal nivå och sedan 2007 utses en vinnare för hela landet. Motiveringen från juryn:

Med en företagskultur utöver det vanliga har man haft modet och styrkan att transformera ett litet familjeföretag till ett mångmiljardbolag. Våra vinnare drivs av att hela tiden tänka nytt och hållbart. Företaget vågar vara innovativt genom att bredda sitt verksamhetsområde. Dessa samhällsbyggare räds inga utmaningar. De går i bräschen både vad gäller hållbarhet och jämställdhet i branschen. Med ett stort socialt ansvar och med långsiktiga relationer gör detta företag skillnad både för landsbygd och stad. En svårslagen förebild som investerar i framtiden. 

- Det är smickrande ord och en injektion inför framtiden säger Magnus Andersson. Vi har alla en turbulent omvärld att förhålla oss till, men nu är det viktigare än någonsin att vi fortsätter utvecklas med målet att förenkla vardagen för våra kunder. 

Läs mer hos Företagarna.

Bild från prisutdelningen: Företagarna / Fotograf Ristenstrand