Deromes gåva till hamnen - fullastad båt

2023-09-18 

Derome är på plats under Hamndagarna 2023 i Varberg för att berätta om verksamheten "från skog till färdigt hus" och bjuder in alla barn att vara med i skapandet av Deromes 10-årsgåva till hamnen.

Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, är på plats när Hallands Hamnar firar sina första tio år och öppnar upp hamnområdet för att bjuda in till en familjedag. Som en stor virkesexportör ser Derome hamnen som en viktig samarbetspartner.

- Derome sågar och förädlar virket i Halland nära Varbergs Hamn, som är ett transport- och logistiknav; nära E6:an och flera stora riksvägar. Det möjliggör en effektiv och smidig export för oss och många andra företag i regionen. Varbergs hamn är mycket viktig för svensk träindustri, säger Linda Andersson, VD Derome Timber.

Födelsedagspresent under konstruktion

Under dagen kommer representanter från Derome att finnas på plats för att berätta om verksamheten som sträcker sig från skog till färdigt hus. Alla barn som besöker hamnen kommer att kunna vara med och skapa den gåva Derome kommer att skänka till Hallands Hamnar i 10-årspresent. Linda Andersson berättar mer;

– Nematallah ”Leo” Nowrouzi, en lokal träkonstnär, har hjälpt oss att ta fram en båt i trä som ska representera den viktiga och goda relation som finns mellan Hallands Hamnar och Derome. Båten ska under eventet fyllas med virkespaket, eller långsmala träbitar som det egentligen är. För varje virkespaket barnen målar och lägger på båten kommer vi att skänka 1 krona till Almers Hus i Varberg.

Båten, och virkespaketen som barnen målar under dagen, kommer sedan att skänkas till Hallands Hamnar som ett minnesmärke över dagen och hamnens betydelse för Derome och svensk träindustri.

- Hamnens utveckling med den nya hamndelen Farehamnen ligger i linje med Deromes egna expansionsplaner och blir en förlängd arm ut i Europa och omvärlden för oss. Det motiverar och är helt klart värt att fira, avslutar Linda Andersson. 

Läs mer om eventet!

Nu fyller HallandsHamnar tio år. Och det ska firas med en familjedag i Varberg. Hamnområdet kommer att öppnas upp och det erbjuds aktiviteter för alla åldrar.