Det här är A-hus - en del av Deromes kedja

2023-03-28 

A-hus delar Deromes kärlek till trä och är en av få hustillverkare som har kontroll på hela kedjan från skog till färdigt hus.

A-hus har producerat villor sedan 1946. Villorna produceras i Anneberg strax utanför Kungsbacka i den egna planelementsfabriken. Svårt ord, men enkelt förklarat innebär det att husets skal, även kallat klimatskal, produceras i fabrik. När väggar och takstolar levererats till byggplatsen börjar snickeriet på plats ta form och känslan för kundens utformning infinner sig. 

Kapa ledtiden och reducera byggtiden

Att montera ett A-hus på byggplatsen är säkert och tidseffektivt. Ett vädertätt hus står sedan på plats inom en till två dagar och oftast kan du flytta in redan inom 5-6 månader i ditt nya hem. Det är dock viktigt att poängtera att ävenfall färdiga väggar monteras till byggplats sker ett gediget snickeri på plats. Känslan för huset är utifrån kundens önskemål.

Eftersom produktionen sker i fabrik minskas antalet transporter till byggplatsen vilket är bra för både miljön och relationen till nya grannar som slipper störande ljud och buller.

Med svårslagen kvalitet, väl genomtänkta planlösningar och en generös grundstandard rakt igenom har husen genom åren blivit kundernas favoriter. Oavsett hur ditt drömhus ser ut, kan du lita på att du får en trygg och smidig upplevelse när du väljer att bygga hus med A-hus.  

Känner du till fördelarna med industriell trähusproduktion?

Att bygga trähus i en industriell process gör att vi kan säkra kvalitet, miljöprestanda och effektivitet. När byggmaterialet inte utsätts för väder och vind blir kvaliteten på produkterna bättre. Och med en optimerad produktion kan spill minimeras. Varma, tysta och ljusa lokaler bidrar också till en ökad trivsel och bra arbetsmiljö med fokus på säkerhet och god ergonomi.   

Innovation: vi utmanar betonggrund mot trä

Med rötter i skogen, bygger A-hus villor för framtiden. Ett gott exempel är Klivet i Fjärås. Ett forsknings- och utvecklingsprojekt med trä i fokus. I Klivet har gamla sanningar utmanats och stora klimatkliv tagits. Bland annat genom att byta ut betonggrunden mot trä, betongtaket mot papp och isoleringen till en biobaserad variant. Tillsammans med flera andra nytänkande lösningar har husets totala klimatpåverkan kunnat sänkas med 39 procent. Väljer vi att räkna med träts klimatkompenserande effekter genom kolsänkan kan vi kalla Klivet klimatneutralt. Spännande, eller hur! Vill du veta mer ska du inte missa invigningen av Klivet, den 16 april under Vallbydagen. 

Besök A-hus

Vill du veta mer om A-hus?

Klart du vill! På onsdag kan du ställa dina frågor i Deromes stories på Instagram. Svar får du på fredag. Häng med!